MartySie 09.04.2015 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Witam, Niedługo wprowadzamy się do zabytkowej kamienicy, jednak przed przeprowadzką w ramach remontu chcemy wyizolować akustycznie ściany graniczące z sąsiadami i sufit (i tak będziemy go podwieszać). Jakim materiałem można skutecznie i niedrogo to zrobić? Czytałam o wełnie dostosowanej do izolacji akustycznej. Czy to jedyna opcja? Dodam, że zależy Nam na jak najskuteczniejszym wyciszeniu, gdyż posiadamy dosyć głośnego psa i już na wstępie chcemy zrobić ukłon w stronę sąsiadów i nie karać ich ujadaniem naszego pupila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof1966 09.04.2015 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Witam, sama wełna to raczej za mało. Ja dodatkowo używam paneli Mustwall M20. Oczywiście cały stelaż izolowany akustycznie na obwodzie. Parametry techniczne materiałów na stronie cichydom.eu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
termo_lukasz 22.04.2015 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2015 Witam,problem izolacji akustycznej rozpatrywany jest głównie pod kątem wnikania hałasu do wnętrza, jednak sposób izolacji w drugą stronę od wewnątrz jest taki sam. Osobiście poleciłbym płyty z wełny skalnej. Więcej w artykule: http://www.termomodernizacja.com.pl/wykonczenia-wnetrz/izolacja-akustyczna-plyty-z-welny-skalnej.htmlPowodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts