Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Drzwi Creo Wiśniowsk opinie?

Recommended Posts

Witam szukam opinii użytkowników drzwi Creo wiśniowskiego. Czy ktoś się spotkał z tymi drzwiami widział je na żywo w salonie, na budowie, a może ktoś zamontował sobie w domu? Wycenili mi je w salonie wiadomo są drogie, ale czy warte swojej ceny tego nie wiem. W salonach tylko prospekty i ulotki :/ Nawet zdjęć real foto nie znalazłem w internecie :/

Witam szukam opinii użytkowników drzwi Creo wiśniowskiego. Czy ktoś się spotkał z tymi drzwiami widział je na żywo w salonie, na budowie, a może ktoś zamontował sobie w domu? Wycenili mi je w salonie wiadomo są drogie, ale czy warte swojej ceny tego nie wiem. W salonach tylko prospekty i ulotki :/ Nawet zdjęć real foto nie znalazłem w internecie :/

powiem ci faktycznie drogo lepiej zainwestować w drzwi firny w.... w najnowsza serie cena przez pół a parametry lepsze moim zdaniem

Drzwi panelowe aluminiowe jak najbardziej.

Ale akurat w tych drzwiach jest jeden problem techniczny.

Od razu zaznaczam ze jest to problem systemodawcy , a nie firmy Wisniowski jako wykonawcy.

Ten problem niekoniecznie musi występować u ciebie. Żeby ci odpowiedzieć dokładnie musiałbyś napisać od której strony bedą zamontowane drzwi i czy bedzie jakieś "zadaszenie" nad nimi?

Pozdrawiam

Drzwi będą się otwierały na zewnątrz. Zadaszenie będzie (wnęka) woda nie będzie się lała po nich. Dużym problem to wymiar skrzydła 90x230 o czy nie napisałem + dostawka przeszklenie z boku około 30cm.

QUOTE=JarekKos;6834077]Kolego,

Nie porównuj drzwi stalowych do drzwi panelowych aluminiowych.

Bo to tak, jakbyś porównywał jabłka do bananów.

Panelowe? myślałem ze one są "lite" z jednego kawałka blach alu. wypełnione pianka.

JarekKos jaki jest problem z tym systemem?

Drzwi będą zamontowane od północy.

Ja się nie upieram przy Wisniowski szukam porostu dobrych, solidnych, ciepłych drzwi które mi wykonają w wymiarze 90x230.

Internorm pierwsze słyszę dobre drzwi robią?

Jeśli drzwi będą zamontowane od północy, to przy tych wymiarach nie powinno być problemów.

Chodzi ogólnie o to, że drzwi panelowe dużo bardziej się nagrzewają i dużo bardziej pracują niż "zwykłe" drzwi.

Eliminacją tego problemu jest zatosowanie tak zwanych "bimetalicznych" przekładek termicznych. A o ile dobrze pamiętam, to Aluprof się takich jeszcze nie dorobił. Chociaż mogę się mylić, bo mój stan wiedzy na ten temat jest sprzed 4-5 miesięcy.

Pozdrawiam

• 9 months później...
  • 1 year później...

Witam.

Drzwi Zewnętrzne Wiśniowski Creo kolor grafit z dwoma przystawkami po bokach mam od dwóch lat - Cięka porażka.

1. wrzesień/październik 2014 przychodzą drzwi, po zdjęciu opakowania przez montażystów gdzie były drzwi kupowane okazuje się że powłoka lakierowa jest zdarta w trzech miejscach, dwa miejsca gdzieś na dole jedno centralnie po środku górnej futryny drzwi, odpuściłbym ale było bardzo widoczne. Składamy reklamacje, drzwi wracają do produkcji na 6!!!! tygodni, jest jesien a ja w miejscu drzwi mam płyty osb... Przychodzą drzwi z reklamacji, rozpakowuje znów firma montująca, miejsca które były podrapane są widocznie zamalowane pędzelkiem a kolejne nowe miejsca są podrapane dodatkowo. Wielka afera i znów wiśniowski każe je odesłać, telefonicznie przez serwis gwarancyjny jestem zapewniany że futryna na nowo zostanie pomalowana, kolejne 6 tygodni mija i drzwi przyjeżdzają, rzeczywiście zostały pomalowane na nowo, ale w wielu miejscach widać że cała rama była rozbierana do malowania, pomalowana i znów złożona, tzn na nowo zaciskane miejsca łączeń profili pod kątem 90 stopni, kolejna jazda i drzwi wacają do produkcji. Telefonicznie już mnie straszą że odstąpią od umowy a ja swoich praw będę mógł dochodzić sądowo itd... ostatni raz przychodzą drzwi, rzeczywiście po 3 reklamacjach do malowania nie było co się przyczepić. Drzwi zostały zamontowane.

2. Po chwili okazało się że klamka za dopłatą ok.300pln jest wymysłem wiśniowskiego, bo zamiast mieć czpień/bolec w klamce takiej wielkości jak otwór na ten bolec to różnica między nimi jest ok 1,5 mm. Blaszka będąca jakąś redukcją rozmiarów się pogieła i klamka zwisała, wiśniowski dośłał po paru tygodniach blszke która po zamontowaniu znów się powykrzywiała. Klamke wywaliłem i zastąpiłem inna za 30pln, działąjącą świetnie do dzisiaj.

3. Drzwi są nieszczelne, na dole drzwi jest luka kilku mm, że jak się nachylisz to widać światło z zewnątrz. Opuściłem je w dół na zawiasach, dół się polepszył a za to góra zaczęła być nieszczelna. Zimny przedpokój musiałem zabudować drugimi drzwiami w domu jako wiatrołap, żeby cały dom się nie wychładzał.

4. Kolor rzecz gustu, ale farba jest tak nieudana a racze przedobrzona z dodatkami świecących sreberek że bardzo trudne są do mycia.

Zakup drzwi wiśniowskiego był bardzo i w myśl tego myślałem że jakość będzie równie wysoka jak i cena. Żałuje że nie wybraliśmy innego producenta

ODRADZAM!!!!

Edytowane przez Hubert123
Za duże litery

Nie chcę nikogo oskarżać, ale ta sytuacja brzmi co najmniej podejrzanie.

Jeżeli babola strzeliłby Wiśniowski to jestem na 100% pewny, że otrzymałbyś nowe skrzydło z ościeżnicą itp. Takie kombinacje stosuje się kiedy diler nie wie co zamawia, montażyści zniszczą skrzydło i próbują się dogadać z producentem, żeby na ich koszt naprawił (stąd te 6 tygodni).

Mam obok siebie wzory blach kilku producentów - klient może zobaczyć, dotknąć i zapoznać się z materiałem. Skoro tego nie widziałeś, to znów diler dał d**y.

Co do klamki, to nawet nie wiem co napisać i też mi coś tu śmierdzi. Pierwsze słyszę, żeby producent stosował rozwiązania nie pasujące do jego systemu.