lookaszpl 09.04.2015 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Witajcie, Zabieram się aktualnie za ogrodzenie frontowe. Będę go wykonywał z imitacji łupka - betonowe odlewy takie jak np. sprzedaje Joniec. Mam 27 metrów ogrodzenia, niestety wzdłuż jest niewielki spadek (13cm na całej długości). Droga jest tylko utwardzona, a niedługo będzie na to kładziony destrukt asfaltowy - z tego co się dowiedziałem warstwa 5-7cm. Stąd też myśłałem wynieść fundament minimalnie te 7cm, ale na końcu będzie to już 20cm ponad teren (uwzględniając ten spadek). Prawie na końcu będzie znajdować się również brama wjazdowa przesuwna. I teraz pytanie. Jak po położeniu destruktu będę miał te 13cm różnicy między drogą to ciężko będzie mi wjeżdzać? Pytam, bo nie chciałbym dawać kostki poniżej tego fundamentu, a płot niestety musiałem zrobić równo z końcem mojej działki i jakakolwiek niwelacja wysokości możliwa jest tylko od strony drogi - np. pomysłałem, że po proszę ekipę, która będzie kładła drogę, aby zrobili mi lekki podjazd od strony drogi. Co Wy na to? Myślicie, że to przejdzie? PozdrawiamŁukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts