bunio121 10.04.2015 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 (edytowane) Witam.Poszukuje preparatu do neutralizacji ksylamitu na podłożu betonowym.Mieszkanie w bloku z wielkiej płyty z lat 60 w trakcie remontu - pod podłogą płyta pilśniowa nasączona tym środkiem.Wszystko usunę aż do stropu ale podobno koniecznie trzeba podłoże jeszcze zneutralizować przed położeniem nowego.Bardzo proszę o pomoc (może ktoś to już przerabiał) ponieważ nigdzie nie mogę namierzyć żadnego środka do neutralizacji ksylamitu. Edytowane 10 Kwietnia 2015 przez bunio121 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 10.04.2015 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 Żeby nie było, że coś reklamuję wrzuciłem w googla hasło "neutralizacja ksylamitu" i o dziwo już na pierwszej stronie znalazłem informację o technologii i producencie takiego środka. Rozumiem, że sprawdziłeś i nie działa. Opisz swoje doświadczenia bo może to pomóc innym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bunio121 10.04.2015 17:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 Dopiero zaczynam zrywanie posadzki zaraz będę potrzebował tego neutralizatora a nic nie mogę znaleźć .Może mam jakoś przyblokowane google , chyba że chodzi o Xylamit Stop to widziałem - ale ten preparat jest do neutralizacji powierzchni drewnianych.Jeśli jest coś innego (neutralizacja pozostałości Xylamitu na podłożu betonowym) a ja tego nie widzę to bardzo proszę o link do strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bunio121 11.04.2015 07:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2015 Właśnie otrzymałem informację od producenta że wyżej wymieniony impregnat: można stosować na powierzchniach drewnianych, mineralnych (beton, tynki cementowe, mury) oraz materiałach drewnopochodnych (płyty pilśniowe, itp.) czyli nie tylko do powierzchni drewnianych.Jestem dopiero w trakcie zrywania posadzki, później papa płyty pilśniowe nasączone xylamitem i zobaczymy ile tego paskudztwa zostało na płycie stropowej - na pewno nie obejdzie się bez neutralizacji, tylko cena tego środka powala ale czego nie robi się dla dzieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jogi855 11.08.2016 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2016 Witam,Czy ktoś już przetestował wspomniany środek albo zna jakieś inne sprawdzone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
staryapacz 25.08.2016 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2016 Właśnie otrzymałem informację od producenta że wyżej wymieniony impregnat: można stosować na powierzchniach drewnianych, mineralnych (beton, tynki cementowe, mury) oraz materiałach drewnopochodnych (płyty pilśniowe, itp.) czyli nie tylko do powierzchni drewnianych. Jestem dopiero w trakcie zrywania posadzki, później papa płyty pilśniowe nasączone xylamitem i zobaczymy ile tego paskudztwa zostało na płycie stropowej - na pewno nie obejdzie się bez neutralizacji, tylko cena tego środka powala ale czego nie robi się dla dzieci. witaj, czy mógłbym Cię prosić o informację na temat skuteczności tego środka. Czy masz może opinie innych użytkowników?? Preparat jest bardzo drogi nie chciałbym kupować w ciemno. dziękuję z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
staryapacz 25.08.2016 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2016 Witaj Jogi855chodzi o preparta xylamit stop. czy udało Ci się go przetestować i może masz opinie innych użytkowników??bądż tak miły i odpowiedzdziękuje i pozdrawiam staryapacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts