Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Neutralizacja ksylamitu

Recommended Posts

Witam.

Poszukuje preparatu do neutralizacji ksylamitu na podłożu betonowym.

Mieszkanie w bloku z wielkiej płyty z lat 60 w trakcie remontu - pod podłogą płyta pilśniowa nasączona tym środkiem.

Wszystko usunę aż do stropu ale podobno koniecznie trzeba podłoże jeszcze zneutralizować przed położeniem nowego.

Bardzo proszę o pomoc (może ktoś to już przerabiał) ponieważ nigdzie nie mogę namierzyć żadnego środka do neutralizacji ksylamitu.

Edytowane przez bunio121

Dopiero zaczynam zrywanie posadzki zaraz będę potrzebował tego neutralizatora a nic nie mogę znaleźć .Może mam jakoś przyblokowane google , chyba że chodzi o Xylamit Stop to widziałem - ale ten preparat jest do neutralizacji powierzchni drewnianych.

Jeśli jest coś innego (neutralizacja pozostałości Xylamitu na podłożu betonowym) a ja tego nie widzę to bardzo proszę o link do strony

Właśnie otrzymałem informację od producenta że wyżej wymieniony impregnat: można stosować na powierzchniach drewnianych, mineralnych (beton, tynki cementowe, mury) oraz materiałach drewnopochodnych (płyty pilśniowe, itp.) czyli nie tylko do powierzchni drewnianych.

Jestem dopiero w trakcie zrywania posadzki, później papa płyty pilśniowe nasączone xylamitem i zobaczymy ile tego paskudztwa zostało na płycie stropowej - na pewno nie obejdzie się bez neutralizacji, tylko cena tego środka powala ale czego nie robi się dla dzieci.

• 1 year później...
  • 2 weeks później...
Właśnie otrzymałem informację od producenta że wyżej wymieniony impregnat: można stosować na powierzchniach drewnianych, mineralnych (beton, tynki cementowe, mury) oraz materiałach drewnopochodnych (płyty pilśniowe, itp.) czyli nie tylko do powierzchni drewnianych.

Jestem dopiero w trakcie zrywania posadzki, później papa płyty pilśniowe nasączone xylamitem i zobaczymy ile tego paskudztwa zostało na płycie stropowej - na pewno nie obejdzie się bez neutralizacji, tylko cena tego środka powala ale czego nie robi się dla dzieci.

witaj,

czy mógłbym Cię prosić o informację na temat skuteczności tego środka. Czy masz może opinie innych użytkowników??

Preparat jest bardzo drogi nie chciałbym kupować w ciemno.

dziękuję z góry