Grubson69 10.04.2015 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 (edytowane) Witam! Rozpocząłem remont domu po babci. Jest to chatka z lat 50 z bala sosnowego na normalnych fundamentach, ściany działowe również są obsadzone na fundamentach. Chatka z zewnątrz ma wymiar 7,5x14m do tego ganek/zadaszenie które chce zaadoptować na kotłownię. W domu były piece kaflowe, brak łazienki i ciepłej wody więc roboty trochę jest. Tyle że nie mam za bardzo pomysłu na rozmieszczenie pomieszczeń. Ścian działowych nie chcę przesuwać, stoi to już tak 65 lat i wolałbym tego nie ruszać. W całości planuję robić wylewki, ocieplenie 2x5cm styropianem i znów wylewki z podłogowym ogrzewaniem, oprócz sypialni, tam będzie tylko grzejnik. Niestety moja wyobraźnia nie pozwala mi wyobrazić sobie to wszystko, chodzi mi głównie o rozmieszczenie mebli, wygląd poszczególnych pomieszczeń, a zanim zrobię wylewki muszę uporać się z kanalizacją. Może ktoś z Was miałby jakieś ciekawe propozycje w aranżacji mej chaciny ? Jak na razie udało mi się wymyślić coś takiego : widok podwórka z ulicy, kawałek placu jest 36x105 Pozdrawiam i z góry dziękuję za propozycje Edytowane 10 Kwietnia 2015 przez Grubson69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts