jatan 10.04.2015 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 Witam mam pytanie odnosnie PC woda/woda jak sie one sprawuja, czy jest ktos na forum kto uzytkuje taka pompe ? Szukam rozwiazania dla mojego domu opartego na PC. Dom 260m2 sciany z maxa29+ 20 styro 0,31,podloga 13cm 0,31,dach pianka PUR 22-25cm. Jaka polecacie PC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 10.04.2015 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 Dlaczego wybór padł właśnie na taki rodzaj pompy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jatan 11.04.2015 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2015 Witam decyzja co do pompy jeszcze nie zapadla... bylem wlasnie ostatnio u kolegi ktory taka ma i jak on twierdzi jest bardzo zadowolony, chociaz nie wiem czy tak do konca jesli chodzi o rachunki za prad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AdrianEH 11.04.2015 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2015 pompy woda/woda mają wysokie COP. Problemy się zdarzają ze studniami. W studniach zrzutowych często wytrąca się to co jest w wodzie (wapień, żelazo i inne) i z latami zmniejsza się ich chłonność. Warto było by wcześniej badanie wody zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lachowski 13.04.2015 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2015 zapytaj exotherm z gdańska robili swojego czasu dużo woda-woda, kilka instalacji ponad 200kw, mieli podobno problemy z studniami zrzutowymi z powodu za twardej wody, problem znają jak mało kto na tym forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts