Mammamija 12.04.2015 04:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2015 Witam!Mam do wykonania "kawałek" ogrodzenia. Zamierzam wykonać je bez podmurówki. Widziałem dwa takie ogrodzenia, gdzie w zamian za podmurówkę była ułożona kostka. Podmurówki po latach wyglądają brzydko. W celu ochrony ogrodzenia przed roślinami przyszedł mi do głowy pomysł, aby wykorzystać prefabrykowaną podmurówkę kładąc ją płasko na ziemi. Dwa punkty oparcia podmurówki to fundament przy słupku. A co na pozostałej długości? Położyć na ziemi i .... czekać na ewentualne ruchy. Wykopać rowek żwir/piasek ubić i położyć podmurówkę. Co o tym sądzicie? Może już ktoś tak zrobił? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatagl 12.04.2015 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2015 może zrobić krawężnik ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts