MYU 12.04.2015 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2015 Witam mam taką sytuację - do budynku idzie rura z wodą i środku budynku nad podłogą wystaje ta rura na 0,5 metra, jest zawór i dalej rozprowadzenie - na zewnątrz rura jest zakopana ok 1 metr pod ziemią - na zewnątrz nie ma zaworu, a chciałbym aby był, gdyż budynek zimą nie będzie ogrzewany (nie chcę niepewnego ogrzewania 0,5 metra rury wewnątrz) W jaki sposób można zastosować zawór na zewnątrz, aby można było w każdej chwili i łatwo zakręcić/odkręcić? Edycja: w tytule powinien być trzepień, nie rączka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiwa 12.04.2015 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2015 Ale po co ten zawór na zewątrz, jak nie możliwości spustu wody z odcinka między zaworem zewnetrznym a instalacja wewnetrzną. To nic nie da. trzeba pomysleć o spuście wody, albo w piwnicy jesli jest lub na zewątrz w studzience, gdzie można byłoby dac taki zawór odcinający. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 22.06.2015 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2015 Trzeba zrobić studzienkę poniżej strefy zamarzania , zawór do zakręcania i wypuszczenia tej wody która będzie w domu . Widziałem takie w Castoramie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts