escone 12.04.2015 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2015 Witam. Mam projekt domu jak na zdjęciu: Taras nad częścią niezadaszoną mam wykonany razem z płytą fundamentową domu i odizolowany jest pionowo 10cm styropianu. Na tarasie zrobiona jest wylewka betonowa ze spadkiem. Na wylewce położona papa termozgrzewalna zawinięta na ścianę. To dokładnie zdjęcie mojego tarasu: Pod częścią zadaszoną natomiast mam grunt i chciałbym tam zrobić wylewke betonową podniesioną od poziomu gruntu o ok 10cm. Następnie obydwa tarasy chciałbym pokryć deskami kompozytowymi. Pytanie moje jak dobrze przygotować podkład pod wylewkę aby spełniała swoje zadanie. Czy musi być zbrojenie? Czy jakaś podsypka z kruszywa? Czy dawać pod spód jakąś folię aby nie podciągało kapilarnie wody? Posadzka ma być tylko podkładem pod montaż podłogi z deski kompozytowej na legarach więc jakiś cudów raczej nie wymaga ? Za wszelkie rady i sugestie z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts