Tadeusz M 27.06.2004 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2004 Witam,Chcę na ściany fundamentów przykleić styropian zamiast styroduru. Czym go pokryć żeby zabezpieczyć przed zasypaniem? Czekam na radyDzięki TM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
księgowa 28.06.2004 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2004 Styropian osłoniłam zwykła folią budowlaną aby przy zasypywaniu fyndamentów go nie uszkodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caleb 28.06.2004 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2004 Możesz też dać folię kubełkową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jędrzej 29.06.2004 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2004 ...ale będzie drożej. Ja też dałem zwykłą czarną folię budowlaną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryq 29.06.2004 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2004 Ja na ostatniej budowie wykonywałem na zyczenie inwestora ocieplenie całych scian piwnicy(a nie tylko 1.2m) po czym naciągnelismy siatkę z klejemy i zaizolowalismy lepikiem na zimno po wczesniejszym zagruntowaniu rzecz jasna. Bardzo skuteczny sposób, a i zapewniam ze lepik nie przedostaje sie przez klej w związku z czym nie uszkodzi styropianu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kon111 29.06.2004 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2004 Ja mam w projekcie na styropian warstwę geowłókniny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rubin23 30.06.2004 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2004 Ja też na styropian dałem siatkę na kleju potem posmarowałem dysperbitem i na to dałem folię. Uważam,i nie tylko ja, że jest zrobione dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adasko 30.06.2004 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2004 Witam, ja na warstwę styropianu nałożyłem masę bitumiczną Visbit eko str, przeznaczoną do klejenia stryropianu i na to folię budowlaną. Adaśko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryq 30.06.2004 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2004 kozystając z wiedzy jaka zdobyłem uwarzam iż nakładanie foli na dobrze wykonana izolacjie z lepiku na zimno(abizol, izolbet itp) jest całkowicie zbedne, to juz w niczym nie pomorze - przedobrzacie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caleb 30.06.2004 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2004 A ja myślę,że folia nie zaszkodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryq 30.06.2004 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2004 A ja myślę,że folia nie zaszkodzi nie no nie zaszkodzi, ale tez juz w niczym nie pomoże!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thalex 30.06.2004 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2004 Ja mam na styropian położoną folię budowlaną a w innych miejscach folie kubełkową bo tak się jakoś złożyło ale folia kubełkowa może powodować większy dostęp powietrza do warstwy styropianu i w efekcje jego utlenianie.Gdybym robił drugi raz dałbym podwójnie folię budowlaną i nic więcej, warstwa styropianu izoluje od wilgoci dostatecznie dobrze i napewno nie dałbym lepiku (przedobrzanie). Przy wodach wysokich za folią budowlaną dałbym warstwę pionową (20cm) piachu i folię kubełkową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
księgowa 01.07.2004 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2004 ja pisałam o folii na styropian - w celu ochrony styropianu przed uszkodzeniami mechanicznymi w czasie zasypywania ścian piwnicy. Sciana patrząc od wewnątrz to: bloczek betonowy, izolacja dysperbitem x 2, papa i dopiero później styropian. Nadmieniam - mam piwnicę, teren gliniasty, wody gruntowe poniżej ław ale dla pewności dość dobra izolacja przeciwwodna. Wydaje mi się że klej, siatka itd. to strata kasy (na to co pod ziemią) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sroka 20.07.2004 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2004 Ja dałem tylko folię budowlaną. Natomiast żałuję, że nie obsypałem domu piaskiem, tylko gliniastą ziemią z wykopu . Glina długo trzyma wodę a w piasku by szybko wciekało i odpływało do drenażu. Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gg 21.07.2004 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2004 A ja dałam na styropian siatkę na kleju i posmarowałam dysperbitem. Potem to zasypałam piachem i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts