slovak 12.04.2015 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2015 Witajcie, z góry przepraszam jeśli temat trafił do złego działu... Potrzebuję porady i pomocy. Pewnie moje pytania były juz wałkowane nie raz ale konkretnej odpowiedzi nie znalazłem. W przyszłym roku w celach dobroczynnych , planuję budowe domku (jeśli tak mały metraż mozna w ogole nazwac domkiem..) Domek miałby być całoroczny. Do 20-22metrów kw. maksymalnie) - tak, jestem tego świadomy i piszę powaznie. Potrzebuję orientacyjnych kosztów stworzenia takiego metrażu. Domek zwykły parterowy (bez piwnicy). Na działce jest wszystko oprócz szmaba - które jest najmniejszym problemem.Nie do konca wiem czy murowany czy drewniany. W przypadku murowanego - zaoszczędze na osobach które pomogłby zbudowac taki domek, wiec robocizna 0zł. Przeglądając inne fora i podobne tematy ktoś kiedyś wpsomniał że równie dobrze dobrą alternatywą dla tak małej budowy będą gotowe domki modułowe, które nie są tak drogie i zbudowanie go jest w kosztach firmy która go przywiezie- czy ktoś mogłby przedstawić plusy i minusy takiego rozwiazania? Jestem zielony w tym temacie dlatego wole poradzić sie doświadczonych. Potrzebuje orientacyjncyh kosztów budowy takiego 20metrowego domku całorocznego (bez piwnicy). I jakich materiałów najlepiej użyć i jaki typ budowy byłby lepszy. Koszty to materiały do budowy domku, podlączenie wszystkiego (oprocz szamba) + ocieplenie. W przypadku domku z drewnianych beli + robocizna za stworzenie domu dziękuję za rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekFTW 12.04.2015 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2015 Intryguje mnie jak zaplanowałeś pokoje. 22 metry to chyba taki garaż dwustanowiskowy?Ogólnie koszty liczy się 2500 za metr, aczkolwiek przy tak małych inwestycjach to się chyba nie sprawdza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slovak 12.04.2015 17:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2015 dziekuje, tak coś w tej wielkościnie zależy mi na komforcie, byleby toaleta była oddzielna. Taki ''barak'' bo inaczej tego nie można nazwać - dla jednej osoby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amarulla 12.04.2015 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2015 myślę, że sensowniej byłoby kupić domek holenderski, ewentualnie docieplić go jakoś? mieszkałam swego czasu w takim cudzie - każdy centrymetr kwadratowy jest zaplanowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatagl 12.04.2015 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2015 Sprytnie , nie będziesz potrzebował pozwolenia na budowę . Szukaj może w działach - altanki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slovak 12.04.2015 17:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2015 pozwolenie raczej będzie wymagane, w końcu co by to nie było - będzie mieszkalne ... altanka fajna sprawa, ale taka większa amarulla dziękuję, taki też brałem pod uwagę, dlatego też zastanawiam się co byłoby najlepszym rozwiązaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts