Baka890 13.04.2015 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2015 Witam Murarze postawili mi juz piwnice i fundamenty ale co zauwarzylem to kiepska jasc bloczkow m6 na palecie potrafi byc z 5-6 szt popekanych.ostatnio jak murarz jednego na pol rozbil to sie liach wysypal..powiem szczerze ze bardzo sie tym zmartwilem.i nie wiem co dalej..martwic sie tym..czy przy domu jednorodzinnym nie ma to az takiego znaczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turalyon 14.04.2015 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2015 Jak kupowałem bloczki fundamentowe to moi murarze kazali mi test zrobic - wziąść kilka i rzucić o beton znad głowy z całej siły. Jak nie pęknie to dobry towar:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 17.04.2015 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2015 Witam Murarze postawili mi juz piwnice i fundamenty ale co zauwarzylem to kiepska jasc bloczkow m6 na palecie potrafi byc z 5-6 szt popekanych.ostatnio jak murarz jednego na pol rozbil to sie liach wysypal..powiem szczerze ze bardzo sie tym zmartwilem.i nie wiem co dalej..martwic sie tym..czy przy domu jednorodzinnym nie ma to az takiego znaczenia? teraz te bloczki takie robia ze.od samego patrzenia sie rozpadaja. ale co sie dziwic jak miedzy jednym a drugim potrafi byc roznica w cenie 100% a wiekszosc kupuje tanie barachlo. jak moi rodzice kupowali 15 lat temu bloczki, nie byly tak popularne hdsy to przywiezli kamazem. jak wykiprowal to ani jeden nie pekl. ja 3 lata temu kupowalem tego samego producenta, a co betard to jak probowalme rozbic mlotem 5kg to tylko dzwonilo i sie odbijal. wnioski wyciagnij sam, ja bym na piaskowych bloczkach nie budowal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwekr 17.04.2015 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2015 Ja jakiś czas temu napisałem tu na forum, że fundament będę lał z betoniarki. Krytyka... że tak się nie robi, fuszerka itp. Na razie zacząłem od garażu, betoniarka, mam dobre kruszywo i do przodu. To co nad teren zrobiłem narożniki z bloczków, resztę zaszalowałem i zalałem. Musiałem zrobić przekucie przez fundament, zacząłem w tym moim nieatestowanym, i wogóle do du... ukręconym betonie. Po 15 minutach kucia przeniosłem się blizej rogu i przekułem przez bloczki. Nie ma co porównywać tych niby super bloczków fundamentowych z których wszyscy budują i nikt nie krytykuje do tego betonu co "ukręciłem". Zatem jak zrobię garaż, zaczynam dom i nawet nie zastanawiam się aby kupować bloczki. Wiadomo nie każdy bloczek ma taką samą wytrzymałość, ale w mojej okolicy lepszych nie kupię.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts