Gość 02.07.2002 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2002 czy ktoś mógłby wskazać przewagę podzielników elektronicznych nad wyparkowymi?Moja Wspólnota chce dokonać wymiany, ale szczerze mówiąc ich argumenty mnie nie przekonują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coobad 09.10.2002 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2002 różnica prawdopodobnie występuje tylko przy odczycie - podzielnik elektroniczny podaje dane na wyświetlaczu. Według badań, które czytałem w pismach fachowych, wyparkowe dają dokładność do 2 miejsca po przecinku - czyli co do grosza. to chyba wystarcza. i tak najważniejszym i najsłabszym jednocześnie ogniwem jest system rozliczania - wskazanie podzielnika jest dwa razy redukowane: 1 raz przez moc grzejnika, 2 raz przy uwzględnianiu położenia mieszkania. i tutaj zaczynają się numery, jakich świat nie widział. Jeśli redukcja położenia przyjęta jest z tabelki, a nie z obliczeń strat ciepła, całe rozliczenie jest tak dokładne, jak liczenie wróbli za oknem. Jesli ktoś ma pytania dotyczące WŁAŚCIWEGO sposobu rozliczania, to czekam. temat ten, od strony inżynierskiej mam "przegryziony". pozostaje tylko przekonać sąsiadów (zwłaszcza tych ze środkowych mieszkań )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofj 04.12.2003 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2003 może ktoś rozwinie temat - jak przyjmować właściwe wspólczynniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arkadly 04.12.2003 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2003 Ja rozwinę w innym kierunku. "Wyparkowe" podzielniki daje się, łatwiej, czy trudniej zdjąć z kaliryfera, potem założyć, czyli oszukać innych. Elektroniczne w większości mają taką funkcjonalność, że informują o takowym zabiegu. Arecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pik33 04.12.2003 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2003 Nie ma właściwego sposobu rozliczania tego gówna, zwłaszcza że na ryneczku można kupić plomby do podzielników. I to jest chyba jedyna przewaga elektronicznych, trudniej sfałszować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofj 04.12.2003 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2003 jestem niepocieszonyale mimo wszystko dzięki. chyba czas na serio zająć się szantażem, rozbojem i wymuszeniemprzynajmniej wiem czym ryzykuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts