TOMASZQS 01.06.2008 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2008 Konkrety powiadasz ? dla mnie za konkret wystarczy przecięcie bardzo skomplikowanego dachu połową tarczy diamentowej (podczas gdy na innego producenta potrzebuję przynajmniej trzy) jednym wiertłem przewiercę wszystkie dachówki które na takim dachu powinienem przewiercić i jeszcze mi zostanie wiertełko na drugi dach (dla porównania Ruppceramika wymaga 20 wierteł) nie będę pisał więcej, bo zepsuję radość bardzo wielu użytkowników tej ceramiki , nie na darmo ów produkt jest tylko niewiele droższy od dachówki cementowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 01.06.2008 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2008 Konkrety powiadasz ? dla mnie za konkret wystarczy przecięcie bardzo skomplikowanego dachu połową tarczy diamentowej (podczas gdy na innego producenta potrzebuję przynajmniej trzy) jednym wiertłem przewiercę wszystkie dachówki które na takim dachu powinienem przewiercić i jeszcze mi zostanie wiertełko na drugi dach (dla porównania Ruppceramika wymaga 20 wierteł) nie będę pisał więcej, bo zepsuję radość bardzo wielu użytkowników tej ceramiki , nie na darmo ów produkt jest tylko niewiele droższy od dachówki cementowej Spoko, żadnej radości nie zepsujesz bo w ostatnim zdaniu zawarłeś całe sedno. Jak będziesz kupował "limuzynę" za 50tys. zł nową to będziesz się spodziewał bentleja? Ja sobie zdaję dokładnie sprawę że nie jest to najwyższa półka i jakoś z tym żyję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOMASZQS 02.06.2008 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 Konkrety powiadasz ? dla mnie za konkret wystarczy przecięcie bardzo skomplikowanego dachu połową tarczy diamentowej (podczas gdy na innego producenta potrzebuję przynajmniej trzy) jednym wiertłem przewiercę wszystkie dachówki które na takim dachu powinienem przewiercić i jeszcze mi zostanie wiertełko na drugi dach (dla porównania Ruppceramika wymaga 20 wierteł) nie będę pisał więcej, bo zepsuję radość bardzo wielu użytkowników tej ceramiki , nie na darmo ów produkt jest tylko niewiele droższy od dachówki cementowej Spoko, żadnej radości nie zepsujesz bo w ostatnim zdaniu zawarłeś całe sedno. Jak będziesz kupował "limuzynę" za 50tys. zł nową to będziesz się spodziewał bentleja? Ja sobie zdaję dokładnie sprawę że nie jest to najwyższa półka i jakoś z tym żyję Widzisz dobrze piszesz, ale uwierz mi bardzo wiele osób myśli, "co ceramika panie to ceramika " otóż nie każda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 02.06.2008 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 Roofdach chłopie, no litości ... niby zacząłeś konkrety a teraz znowu jak najgorsi pachciarze "fahofcy" z jakimi miałem doczynienia na budowie. No co masz konkretnie do zarzucenia? Nie jest to mercedes ale co tak od strony użytkownika można temu zarzucić? Rozpuszcza się na deszczu? Korniki to wcinają? Ulega biodegradacji? No oprócz tego, że klient mniej traci pieniędzy a Ty mniej narzędzi marnujesz to jakie są faktycznie uciążłiwości dla kogoś kto ma to nad głową? Może rozwiń co znaczy ta złota myśl. Czyżby niektóre dachówki ceramiczne były robione z palstiku, masy papierowej, masy solnej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adanielak1 04.06.2008 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Konkrety powiadasz ? dla mnie za konkret wystarczy przecięcie bardzo skomplikowanego dachu połową tarczy diamentowej (podczas gdy na innego producenta potrzebuję przynajmniej trzy) jednym wiertłem przewiercę wszystkie dachówki które na takim dachu powinienem przewiercić i jeszcze mi zostanie wiertełko na drugi dach (dla porównania Ruppceramika wymaga 20 wierteł) nie będę pisał więcej, bo zepsuję radość bardzo wielu użytkowników tej ceramiki , nie na darmo ów produkt jest tylko niewiele droższy od dachówki cementowej Twardość, no właśnie jest wadą, czy zaletą dachówek? Dla dekarza chyba wadą? Ale dla inwestora? Proszę o radę, bo widzę, że mamy tu kilku speców od pokryć. Interesują mnie następujące typy dachówki: Jacobi angoba brąz, Jungmeier renesansowa universo angoba saharyjska, Ruupcer. sirius 13 brązowa angoba lub miedziany czerwony, Nelskamp Nibra F7, miedziana lub brąz sądzę, że też angoba to jest? Jedynie chyba tylko sirius 13 brąz jest barwiony w masie z tego co tu podałam. I tu prośba do wszystkich wiedzących, na które warto zwrócić uwagę, a czym se głowy nie zaprzątać. Stoję przed wyborem zdecydowania się na konkretny wyrób i kolor i wszelkie rady przyjmę z wdzięcznością. Nie zawsze w składach dobrze doradzą, bo zależy co kto ma w ofercie , to zachwala!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tres34 04.06.2008 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Dachowka? Nie, dzieks. Napatrzylem sie jak to wyglada po latach. Przewaznie ubytki po wichurach, zawsze troche sniegu nasypie na podasze i drzewo trzeba dawac 2 razy grubsze a i tak z czasem dach jest pofalowany. Ale jest taka moda. Robcie jak chcecie, nie moj cyrk, nie moje malpy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ila66 04.06.2008 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Dachowka? Nie, dzieks. Napatrzylem sie jak to wyglada po latach. Przewaznie ubytki po wichurach, zawsze troche sniegu nasypie na podasze i drzewo trzeba dawac 2 razy grubsze a i tak z czasem dach jest pofalowany. Ale jest taka moda. Robcie jak chcecie, nie moj cyrk, nie moje malpy. ubytki powiadasz , kryje ponad pietnascie lat i nie spadla mi ani jedna dachowka powiedz , jakie pokrycia sa lepsze od dachowki i dlaczego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hybris 04.06.2008 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 dachówka, to dachówka i nie ma co tu gadać. chociaż zdarzały sie partie wykonane z zmarglonych mas - dlatego Jakobi w Krotoszynie spłaca "nieswoje długi".ale jeżeli jest dobrze wypalona (jeszcze węglem: super!!!), z dobrej gliny, to takiej dachówce nic nie zaszkodzi. a propos:czy ktoś ma może namiary na dachówczarnię, w której wypalają dachówki w piecu węglowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 04.06.2008 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Dachowka? Nie, dzieks. Napatrzylem sie jak to wyglada po latach. Przewaznie ubytki po wichurach, zawsze troche sniegu nasypie na podasze i drzewo trzeba dawac 2 razy grubsze a i tak z czasem dach jest pofalowany. Ale jest taka moda. Robcie jak chcecie, nie moj cyrk, nie moje malpy. tiaaaa dachówka to moda (taka tam na kilka lat ... od kilkuset lat ) , za to eternit, taaaak to klasyka .... blachodachówka - evergreeen ... gont bitumiczny - historia dekarstwa ... A co do drewna (tak drewna bo co ma grubość drzewa to pojęcia nie mam) to najpierw sprawdź pod jakie pokrycie masz projekt bo może nic nie trzeba pogrubiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tres34 05.06.2008 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Nie masz pojecia co ma do tego grubosc drewna? To pieknie. Oby tak dalej. Buduj se swoj dom, ale please nie rob tego dla innych. Dachowka? Nie, dzieks. Napatrzylem sie jak to wyglada po latach. Przewaznie ubytki po wichurach, zawsze troche sniegu nasypie na podasze i drzewo trzeba dawac 2 razy grubsze a i tak z czasem dach jest pofalowany. Ale jest taka moda. Robcie jak chcecie, nie moj cyrk, nie moje malpy. tiaaaa dachówka to moda (taka tam na kilka lat ... od kilkuset lat ) , za to eternit, taaaak to klasyka .... blachodachówka - evergreeen ... gont bitumiczny - historia dekarstwa ... A co do drewna (tak drewna bo co ma grubość drzewa to pojęcia nie mam) to najpierw sprawdź pod jakie pokrycie masz projekt bo może nic nie trzeba pogrubiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adanielak1 05.06.2008 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Dachowka? Nie, dzieks. Napatrzylem sie jak to wyglada po latach. Przewaznie ubytki po wichurach, zawsze troche sniegu nasypie na podasze i drzewo trzeba dawac 2 razy grubsze a i tak z czasem dach jest pofalowany. Ale jest taka moda. Robcie jak chcecie, nie moj cyrk, nie moje malpy. niewątpliwie masz rację, ciekawe tylko czemu w malborku nadal to wszystko kupy się trzyma ?? może oni na klej to przykleili ?? http://tom-ash.net/pics/Malbork_Teutonic_Castle.jpg Hmm...ciekawe, czy dawali folię, deskowanie, a może inne dzisiejsze nowości . A pofalowanie to zamierzone, czy tak wyszło? Dachówka to jest to! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 05.06.2008 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Nie masz pojecia co ma do tego grubosc drewna? To pieknie. Oby tak dalej. Buduj se swoj dom, ale please nie rob tego dla innych. ... nasypie na podasze i drzewo trzeba ... przynajmniej czytaj co sam piszesz (chyba, że nie czuejsz różnicy między drzewem a drewnem) a zanim odpowiesz to też czytaj na co odpowiadasz i się tak nie napinaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 05.06.2008 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 To może ja jeszcze raz w temacie: E-32 czy L-15? Tańsza w ofercie ta ostatnia. Ale dla mnie nie jest to oststeczny argument. Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adanielak1 05.06.2008 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Konkrety powiadasz ? dla mnie za konkret wystarczy przecięcie bardzo skomplikowanego dachu połową tarczy diamentowej (podczas gdy na innego producenta potrzebuję przynajmniej trzy) jednym wiertłem przewiercę wszystkie dachówki które na takim dachu powinienem przewiercić i jeszcze mi zostanie wiertełko na drugi dach (dla porównania Ruppceramika wymaga 20 wierteł) nie będę pisał więcej, bo zepsuję radość bardzo wielu użytkowników tej ceramiki , nie na darmo ów produkt jest tylko niewiele droższy od dachówki cementowej Twardość, no właśnie jest wadą, czy zaletą dachówek? Dla dekarza chyba wadą? Ale dla inwestora? Proszę o radę, bo widzę, że mamy tu kilku speców od pokryć. Interesują mnie następujące typy dachówki: Jacobi angoba brąz, Jungmeier renesansowa universo angoba saharyjska, Ruupcer. sirius 13 brązowa angoba lub miedziany czerwony, Nelskamp Nibra F7, miedziana lub brąz sądzę, że też angoba to jest? Jedynie chyba tylko sirius 13 brąz jest barwiony w masie z tego co tu podałam. I tu prośba do wszystkich wiedzących, na które warto zwrócić uwagę, a czym se głowy nie zaprzątać. Stoję przed wyborem zdecydowania się na konkretny wyrób i kolor i wszelkie rady przyjmę z wdzięcznością. Nie zawsze w składach dobrze doradzą, bo zależy co kto ma w ofercie , to zachwala!! [Hej, hej prosimy o rady i porady, która lepsza! A nie dywagacje jak odróżnić drewno od drzewa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 06.06.2008 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 Hej hej No widać nie ma jednoznacznej odpowiedzi, która z tych dwóch dachówek jest faktycznie lepsza. A jedyne na pierwszy rzut oka to wygląda że L15 ma lepsze zamki (podwójne) co ewentualnie zmniejszyć może ilość śniegu nawianego pod dachówkę Amtla, mówisz że w ofercie tańsza jest l15? Wg cennika producenta to jest odwrotnie ale na składach może i faktycznie być ciut innaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 06.06.2008 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 dyz, tak, to nie pomyłka. Widocznie dobra oferta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryba7070 06.06.2008 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 Spróbuję wkleic zdięcia naszej dachówki E- 32 kasztan angoba szlachetna, ciekawe, czy mi wyjdziehttp://i132.photobucket.com/albums/q7/ryba7070/Kopia2DSC01008.jpg[/img]http://i132.photobucket.com/albums/q7/ryba7070/Kopia2DSC01008.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryba7070 06.06.2008 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 http://i132.photobucket.com/albums/q7/ryba7070/KopiaDSC00635.jpgCos mi za pierwszym razem nie wyszło.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 06.06.2008 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 ryba SUPER Czy zdjęcia oddają właściwy kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryba7070 06.06.2008 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 ryba SUPER Czy zdjęcia oddają właściwy kolor? Raczej tak, dachówka inaczej wygląda w słońcu, wtedy jest jakby troszkę cieniowana, tak minimalnie i jest jaśniejsza, widac to na pierwszym zdjęciu, ostatnie zdjęcie było robione w pochmurny dzień i tu jest bardziej brązowa. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts