Pelcia 04.08.2010 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 Witam, wymieniałam dachówki i po długich poszukiwaniach i zdecydowałam się na dachówkę L15 Koramica w glazurze o kolorze miodowym. Dachówka śliczna nie za ciemna i pięknie się świeci. Przed zakupem upewniłam się ze będzie z jednej partii aby uniknąc różnych odcieni, w składzie budowlanym dachówka została sprawdzona i przyjechała do mnie. Po położeniu dachówki okazało się ze mam dach w ciapki dachówki są w różnych odcieniach. Przedstawiciel handlowy przyjechał i zabrał dachówki jaśniejsze i ciemniejsze do reklamacji. Czy istnieją jakieś szanse na pozytywne rozpatrzenie mojej reklamacji? Jak to możliwe ze dachówka jedzie z fabryki na konkretne zamówienie klienta i jest w różnych odcieniach? Czy taka firma ma gdzieś klienta który kupuje ich dachówkę na 300 m2 dachu dopłaca jeszcze 100% ceny za glazurę i jest wściekły. Proszę o info czy ktoś miał taką sytuację z taką dachówką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tlalken 04.08.2010 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 Szczerze to napisze tak: Kiedyś chciałem Koramica , ale odstraszyla mnie cena i ich politykapotem chciałem Creatona, ale tam tez są problemy z ciapkami na dachuzeszło na Robena, ale tu juz z jakością gorzej. Posłuchałem mojego cieśli i wybrałem Brassa. Dachówka prosta tania i ładna!p.s.Kupilem kominy Schiedla (Mercedes wśród kominów) i gwarancji na papierze nie dostałem, a podobno dają 30 lat.Tak właśnie opłaca sie zaplacić więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 04.08.2010 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 ... szansa na uznana reklamacje znikoma...dachowke nalezy ukladac jednoczesnie z kilku palet, nie na zasadzie otwieramy palete i jedziemy az do konca, otwiera sie 4-5 palet i na przemian z roznych palet sie wybiera dachowke... w ten sposob otrzymuje sie jednolity kolor calej polaci dachu.Ta sama zasada dotyczy cegly klinkierowej.na 90% reklamacja zostanie odrzucona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tlalken 04.08.2010 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 Swoja drogą to najlepiej odrzucić reklamacje. Pelcia idz z tym prosto do powiatowego rzecznika praw konsumenta on im juz wysmaruje pismo. Koramiic, ehh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kolores 05.08.2010 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 Kolor da się mierzyć odpowiednimi urządzeniami. Trzeba by do nich wystosować zapytanie jaką dopuszczają odchyłkę kolorystyczną od wzorca. Liczbowo, a nie 'trochę jaśniejsze'. Niech przedstawią raport z pomiaru tej partii produkcyjnej. Laboratorium w zakładzie w Kunicach kiedyś miało taki spektrofotometr, nie wiem jak teraz i z którego zakładu były dachówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pelcia 05.08.2010 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 Dachówki były z zakładu z Kunic czekam na rozpatrzenie reklamacji, przedstawiciel zabrał 4 dachówki do laboratorium. Ponoć dachówki były mieszane z różnych palet ale ja się na tym nie znam. Dopiero rozpoczełam remont a już mi się odechciało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosiawach 28.08.2010 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 WitamJak postępowanie reklamacyjne? Jak zachował się producent? Też jestem w trakcie reklamacji L-15 ze względu na zwichrowanie dachówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro1009 16.09.2010 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 Witam odświeżam temat Czy ma ktoś L15 w mahoniu angobę szlachetną na dachu,co można o niej powiedzieć pod względem jakości wykonania , a może tondach holenderka 11 w glazurze była by lepsza co o tych dachówkach sądzicie . POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jangony 19.09.2010 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2010 L-15 Badziewie , mam to wiem. To se zmien ! Ja tez mam L-15 i chwale sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolarz47 15.01.2011 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 Szukam każdej informacji na temat tej dachówki. Będę wdzięczny za zdjęcia jeśli ktoś ma ją na swoim dachu. Mam zamiar założyć ją u siebie i chiałbym wiedzieć czy to dobry wybór. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SirJohny 17.01.2011 00:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 Unikaj Koramica To dziady - krzywe dachowki jak diabli, kupilem L15 kazda dachowka inna, kupa sniegu pod nimi a producent mowi ze one sa w normie Moj tato ma taka sama na dachu ale z fabryki z niemiec i jest idealna - polska jest jak wszystko polskie - do wymiany szykuje mi sie sprawa w sadzie chce aby mi ja przelozyli na wlasny koszt jesli to sa ich normyhttp://img35.imageshack.us/img35/6852/dachowkakoramicl15.jpg Tutaj kod do wysokiej rozdzielczosci:http://img35.imageshack.us/i/dachowkakoramicl15.jpg/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolarz47 17.01.2011 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 alegra 8 jest podobno z niemieckiej fabryki dlatego zastanawiam się czy warto się w to bawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SirJohny 17.01.2011 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 A tutaj juz po ulozeniu - krzywa dachowka jak diabli chyba bedzie relamacjahttp://img832.imageshack.us/img832/3451/dachowkakoramicl15angob.jpgBy slaweksawicki at 2011-01-17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MORHOT 18.01.2011 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 SirJohny wklej proszę jakieś zdjęcia, na których widać tą "krzywość jak diabli". Albo zaznacz strzałkami...U mnie L-15 Koramica położyła się ładnie, ale to wiele zależy od tego kto kładzie. Jednemu gościowi kładła się idealnie, a drugi co chwilę poprawiał, bo mu palcem pokazywałem które dachówki nierówno leżą.Swoją droga chcąc mieć perfekcyjnie równy dach dachówka nie jest najlepszym materiałem... blachodachówka jest idealna i idealnie powtarzalna.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 18.01.2011 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 ... krzywa dachowka jak diabli ... A co to znaczy? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SirJohny 19.01.2011 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 (edytowane) Bzdura, kolysze sie jak diabli, zarz pokaze zdjecie wyzszej rozdzielczosci i zaznacze, dachowka nie jest najtansza wcale cena jest "w normie" a moj tato ma taka sama tylko ze z zakladu Weinbergera w niemczech i to jest niebo a ziemia. Tamta lezy idealnie.Z jednej strony jest super ale druga strona niestety. Ten co kladl mowil ze ta sie kolysze na zamkach i probowalismy reklamowac, nawet w sklepie zauwazyli i tez wyslali pismo - niestety "miesci sie w POlskiej normie" Snieg pod dachowkami tez jest w "POlskiej normie"http://img688.imageshack.us/img688/8553/l15angobkrzywa.jpgBy slaweksawicki at 2011-01-19 Link do wyzszej rozdzielczosci http://img688.imageshack.us/img688/8553/l15angobkrzywa.jpg Edytowane 19 Stycznia 2011 przez SirJohny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 19.01.2011 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 (edytowane) Akurat koramic L15 i np Roben Fleming to jedne z najtańszych na rynku. Dopłaciłeś za angobe 30 %. Ale to jest tylko powłoka ale produkt ten sam. Edytowane 19 Stycznia 2011 przez photos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 19.01.2011 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Ano zawsze się trafi inwestor nie z tej Ziemi. Kołysze to się statek na falach a to tylko wypalona glina. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 20.01.2011 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Koramic L15 nie jest produktem z najwyższej półki, ba nawet nie jest ze średniej. Nie trzyma takich standardów jak dachówki wyższe cenowo a co za tym idzie też jakościowo. Ale jestem pewny że to co jest u Ciebie w normach się mieści. Nie rozumiem Twojego oburzenia. To jest identycznie jak z wieloma produktami na rynku. Chyba nie przestane się podpierać przykładem aut. Ale on najbardziej pasuje. Jakoś przy wyborze samochodu nikt nie kwestionuje wyższości ekskluzywnych marek z tymi pospolitymi. A wiadomo że różnica zawiera się nie tylko w cenie ale i w jakości użytych materiałów do produkcji, jak również w staranności wykonania poszczególnych elementów, aż w końcu całości produktu. Jak odstaje Ci kilka dachówek to zwyczajnie poproś ekipę aby wymienili na inne, lepsze i po sprawie. A odnośnie Twojego zdania o naszym narodzie. Jeżeli na prawdę uważasz tak jak napisałeś, to dlaczego piszesz na polskim forum i oczekujesz porad o nas Polaków?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosek 20.01.2011 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 to że firma wienerberger woli produkowac w Polsce gorszą dachówkę niż w niemczech to niemiej pretensji do Polaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts