Taaf 22.01.2011 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 WitamDachówka Wienerberger Koramic Actua 10 - co sądzicie? Proszę o Wasze opinie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi5iek 08.02.2011 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Podepne sie do tematu. Wyglada jak Tegalit ale jest tansza. Jakies opinie?Wyszytalem na innym forum (z roku 2008), ze z Wienerbergerem sa problemy i odradzaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robasek73 11.02.2011 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 (edytowane) WitamMnie namówiono na tą dachówkę, mam czarną angobę szlachetną ..... powiem tak. Kupując - miałem wyobrażenie że za taką cenę- będe miał cudny dach.Wyszło inaczej nie jestem zadowolony mam mnóstwo fotek - jeśli ktoś zaintersowany - prosze o maila , wyślę na privapozdrawiamRobasek Edytowane 12 Lutego 2011 przez Robasek73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Taaf 11.02.2011 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 Robasek73 - proszę prześlij mi kilka fotek na [email protected].Wielkie dzięki za pomoc. PozdrawiamTaaf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Taaf 11.02.2011 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 Robasek73 - a co jest nie tak w tej dachówce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosek 11.02.2011 23:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 wstaw tutaj fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robasek73 14.02.2011 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Wysłałem oficjalną reklamację - czekam na decyzję pozdrawiamR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafaell68 16.02.2011 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Właśnie jestem na etapie wyboru dachówki i bardzo mocno biorę pod uwagę właśnie tego KORAMICa Antracyt angoba (Nie szlachetna). Mam pojedynczą sztukę dachówki i ciężko na tej podstawię zwizualizować sobie jak będzie wyglądał dach. Mam wątpliwości czy dachówka nie będzie za bardzo wchodziła w brąz oraz jak jest z jej ew połyskiem. Po rozmowie z doradcą dowiedziałem się, że L15 angoba ma 40% połysku , szlachetna 70% a glazura 100%. Alternatywą dla w/w dachówki jest KORAMIC czarna szlachetna, ale wydaje mi się, że będzie za ciemna i zbyt świecąca, jak również koszmarna w utrzymaniu.Byłbym wdzięczny gdybym uzyskał od kolegów z forum opinie na temat tej dachówki oraz BARDZO DUŻA PROŚBA O ZDJĘCIA OD OSÓB KTÓRE MAJĄ TĄ DACHÓWKĘ NA SWOICH DOMKACH. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luk123 22.02.2011 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Witam, Nam również z żoną podoba się ta dachówka ale obawiamy się o ostateczny wygląd dachu. Proszę o fotki na prywatny adres [email protected] Z góry dziękujęPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafaell68 24.02.2011 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Up ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kef 24.02.2011 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 W tym wątku znajdziesz fotki dachu z tą dachówką: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?104844-Komfortowy-dla-rodzinki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi5iek 25.02.2011 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Witam, Robasek73 rowniez poprosze o zdjecia. Dekarz mowi, ze lepsza Actua od Tegalit.email: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgorzatkaa 27.02.2011 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Rafaell jestem w takim samym dylemacie, wlasnie wybieram okna -kolor, no i nie moge sie zdecydowac, bo na tym etapie trzeba pomyslec i o kolorze dachu , elewacji..... Do tego antracytu jakie planujesz okna i elewację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 27.02.2011 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Mam podobny dylemat wyboru między czarną agobą szlachetną a antracytową angobą ( moja lepsza połowa optuje za antracytem ). Mur będzie z ekoklinkieru ( siena + carmel ) a okna ,,niesmiertelny'' złoty dąb. Ponieważ mam niewielki kąt nachylenia dachu ok.22% wolałbym bardziej gładką dachówkę ( ale nie wiem czy wygram z awersją mojej małzonki do błyszczącej dachówki ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrwysoki 27.02.2011 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 WitamJa również poproszę o fotki na maila: [email protected]Dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafaell68 28.02.2011 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 (edytowane) Byłem oglądać jeszcze dachówki w jednym miejscu i na 90% bierzemy tą "KORAMIC Antracyt Angoba". Przede wszystkim chodziło o to, żeby dachowka nie była za bardzo czarna i za bardzo świecąca.Antracyt angoba taka nie jest. Dodatkowo technicznie jest dość dobra (2 zamki). Inną alternatywą była CREATON - Łupek kryształ, ale cena 40% większa niż KORAMIC. Planujemy Antracytową dachówkę, brązowa więźba i okna (złoty dąb), elewacja planowo ma być kawa z mlekiem kolor . Zastawiam się jaki kolor klinkierowych cegiełek na kominy. Chyba też brąz. Edytowane 28 Lutego 2011 przez rafaell68 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo. 08.03.2011 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Witam jestem na etapie wybierania dachówki i zastanawiam się na dachówką Renesansowa alegra8 czy wiecie może jaka jest opinia tej dachówki. Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam 68 09.03.2011 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Witam jestem już po problemie co do dachówki też miałem problem z wyborem wybrałem Creatona Futura nie miałem z nią żadnych problemów jest super pod każdym względem dach robiłem w październiku ,Futura jest bardzo szczelną dachówką w zimie nigdzie nie nawiało śniegu ja osobiście jestem z creatona zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekg80 11.03.2011 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 Witam. Poszukuje zdjecia dachu pokrytego dachowka Jungmeier Universo Czarna Angoba i jakies opinie o tej dachowce. Dzisiaj dostalem na nia wycene: 21.885 tys. zl z orynnowaniem Galeco, jest to cena netto, dojdzie 23% VAT Powierzchnia dachu 301 m2 ( kat 30 stopni ) Jest ktos kto nia przykryl dom???? Pozdrawiam Serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robasek73 05.04.2011 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Zakończyłem krycie dachu w Kaliope II - dachówką ACTUA 10 pokazuję widok domku od frontu, od str. ogrodu oraz z perspektywy drogi ...... w razie pytań służę pomocą pozdrawiam Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts