Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 362
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

delikatnie mówiąc jest krzywa i bardzo nierówna , wg normy - dachy ogląda się z min 10 metrów , ale jak sie wychodzi na balkon - czar pryska.......

No chyba, że jestem przewrażliwiony hehe, to w końcu tylko dachówka....

pozdrawiam

R

producenci wprowadzając płaskie dachówki ceramiczne sami ukrecili na siebie bata. dzisiaj oglądałem creaton domino, też krzywawa i do tego nierówności powierzchni (wytarta forma przy produkcji?)
  • 3 weeks później...

Proszę o info w jakiej cenie można dostać Marsylkę z Koramica. Podoba nam się ta dachówka a nie wiemy jakie rabaty na nią oferują, będziemy wdzięczni za pomoc

Jarek

• 4 weeks później...

Witam, Robasek73 rowniez poprosze o zdjecia.

email: [email protected]

Z góry dziekuję.

Pozdrawiam

• 1 month później...

Witam,

czy ktoś ma doświadczenia z tą dachówką?Bardzo proszę o opinie.Z góry dziękuję za pomoc.

• 2 weeks później...
Zdecydowalismy sie na marsylke koramica antracytowa angobe. Dla dachu 220m2 wyceniono nam lacznie z rynnami na 17tys. Rabat ok. 25% - 3,06szt.
  • 3 weeks później...
  • 3 weeks później...

Witajcie,

my również zastanawiamy się nad tą dachówką.

Robasek73, podeślij proszę zdjęcia, chętnie się z nimi zapoznam.

[email protected]

Pozdrawiam.

• 1 year później...

Ja zdecydowałem się na tą dachówkę z kilku powodów:

a) dobre opinie znajomych i sąsiadów, którzy w ostatnich latach budowali dom z dachówką Koramic

b) dłuuga gwarancja na dachówki (bodaj 30 lat)

c) duży wybór kolorów i praktycznie od ręki dostępny cały system dachowy (od membrany do pierdółki typu dachówki wentylacyjne i gąsiory) - wszystko idealnie spasowane kształtem i kolorystyką :)

• 4 weeks później...

My się zdecydowaliśmy na Alegra 9 w kolorze antracyt angoba. Bardzo nam przypadła do gustu ta dachówka. Widzieliśmy dom z tą dachówką i wyglądało to świetnie.

Mam nadzieję, że na naszym dachu również bedzie to wyglądało super.

....

b) dłuuga gwarancja na dachówki (bodaj 30 lat)

...

Na moje tak dlugie gwarancje to czysty marketing wyobrazasz sobie reklamowac to np. po 25 latach? Juz to widze jak pozytywnie rozpatrzaja ;-)

• 2 months później...
My się zdecydowaliśmy na Alegra 9 w kolorze antracyt angoba. Bardzo nam przypadła do gustu ta dachówka. Widzieliśmy dom z tą dachówką i wyglądało to świetnie.

Mam nadzieję, że na naszym dachu również bedzie to wyglądało super.

Witam

dokładnie ten kolor i wzór interesuje;) jak wyglada dach jesteście zadowoleni? moge prosić ne @ jakś fotke

wady, zalety tej dachówki i firmy....

pozdrawiam

Byłem oglądać jeszcze dachówki w jednym miejscu i na 90% bierzemy tą "KORAMIC Antracyt Angoba". Przede wszystkim chodziło o to, żeby dachowka nie była za bardzo czarna i za bardzo świecąca.Antracyt angoba taka nie jest. Dodatkowo technicznie jest dość dobra (2 zamki). Inną alternatywą była CREATON - Łupek kryształ, ale cena 40% większa niż KORAMIC. Planujemy Antracytową dachówkę, brązowa więźba i okna (złoty dąb), elewacja planowo ma być kawa z mlekiem kolor :D. Zastawiam się jaki kolor klinkierowych cegiełek na kominy. Chyba też brąz.

Witam,

czy są państwo zadowoleni z tej dachówki?

jakieś spostrzeżenia, zalety wady?

mogę prosić o jakąś fotkę, ponieważ chce zrobić dokładnie takie samo pokrycie;)

pozdrawiam

byłem zdecydowany właśnie na alegra 9, ale jak dziś zobaczyłem dach w tej dachówce zrezygnowałem, w porównaniu do np robena piemont na dachu wygląda na dużo większą, może na dużym dachu wyglądała by fajnie, ale na moim domu 10x13 nie będzie dobrze wyglądać

Ja mam taką sytuację, że obok sąsiad ma Robena Piemont w antracycie a ja mam Alegrę 9 i bardziej mi się podoba moja.

Kwestia indywidualna. Komuś się podoba taka duża dachówka, innemu się nie musi podobać.

Obie dachówki są bardzo ładne tak w ogóle :)

Gdyby Piemont był wyraźnie tańszy od Alegry to bym wziął Piemont. A że dostałem ofertę kompletnie odwrotną to decyzja mogła być tylko taka...

P5250502_small.jpg

Edytowane przez gustavv

Witam !

Pozostało mi po budowie trochę dachówki Koramic E32 Kasztan angoba ok. 230 szt. podstawowej plus ok. 30 gąsiorów podstawowych nr 20.

Chcę się tego pozbyć zatem cena bardzo okazyjna. Zainteresowanych proszę o kontakt.

Pozdrawiam !