Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Przed Koramikiem ostrzegali mnie też "moi" dekarze, zdarzyło się kilka serii totalnie niedopasowanych.

Co do Tondachu to sama dachówka jest b. porządna i dopasowana, zamki elegancko pasują, problem jest jedynie z nietrzymaniem kolorów, co ni wpływa zasadniczo na funkcjonalność dachu... :roll:

Tym nie mniej - lepiej położyć "drogi" beton niż "tanią" ceramikę...

• Odpowiedzi 362
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Sigi wyluzuj Ty nie kupiłeś ceramiki tylko wyrób ceramiko podobny a że występuje często w promocji więc ma go niemal pół Polski i tyle z tym rabatem to fakt mało dostałeś jak na jakość jaką to coś prezentuje

Mruknął zNAWCA z ponad 25 letnim ... tfu ... 30 letnim ... tfu (przecież minęło 2 dni) z 35 letnim doświadczeniem.

Ciekawe jakie twoje doświadczenie oprócz wymordowania jednego marnego domku przez całe życie :lol: z promocyjnych materiałów oczywiście :lol:

W zimę są zawsze promocje i na wszystko. Warto więc myśleć a nie kupować w lato. Nawet marny domek jest warty myślenia inwestora bo durnych wykonawców jest po dziurki w nosie.

Zauważam tutaj pewne zjawisko otóż niemal zawsze gdy zabieram głos na forum to gwałtownie rośnie liczba wyświetleń właśnie tych tematów w których sie wypowiadam dziwne zjawisko nie prawdaż ? a może jednak w głębi duszy chcielibyście poznać zdanie kogoś kto nie cukruje i nie włazi żadnemu producentowi w dupę bo jest mu wszystko jedno co kto kupi a nie chwali to co się mu najlepiej robi

Tak wyglada moj dach z dachowki firmy Wienerberger zakupionej w Firmie Seeger Dach. Dachowka wg stwierdzenia hurtowni i producenta spelnia wszelkie normy. Reklamacja odrzucona! Pozdrawiam i ku przestrodze innych forumowiczow umieszczam. Zobaczcie sami.

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4823fe5ec35ea6da.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b0c545e4af1d8722.html

witam

dzieki za to info b.wazne szczegolnie ze nie wiem skad opnia ze kormaic jest tani skoro jego karpiowka kosztuje duzzzeee pieniadze , wzgeldem tego skresle sobie ta firme z lsity nie ma sesnu ryzykowac!

pzodr zender

• 3 weeks później...
l-15 - niby pierwszy gatunek. ładna, ale:

ponieważ źle układana w paletach - na każdej jest jakiś felerek - odprysk, a antracytowej angoby do zamalowania - nie ma. na reklamację czeka się ze dwa miesiące.

WIELKIE ZASTRZEŻENIA TO TEJ FIRMY KORAMIC, WIENERBERGER - PRZEREKLAMOWANA JAKOŚĆ.

spotkałam sie również ze stropem gęstożebrowym, ale to opiszę w innym poście.

:D :D :D :D :D :D :D Dachówka Koramik jest to jedna z lepszych dachówek jakie kładłem.W niemczech jest to najczęsciej stosowana dachówka ceramiczna.Roben sie totalnie chowa jest bardzo zle wypalony i krzywy.Jesli zas chodzi o reklamacje to zależy od dostawcy Ty widocznie zle trafiłeś.

• 2 months później...
  • 2 months później...

Ponieważ dachówki również zaczyna brakować zacząłem się zastanawiać nad dachówką Koramic z Wienerbergera ale w dwóch hurtowniach na trzy usłyszałem

że nie handlują bo mieli dużo reklamcji,

Dachówki nie trzymały wymiarów -- nie składały się czy jakoś tak

Jakie macie doświadczenia z dachówką Koramic?

Szkoda na nią czasu lepiej szukać inną bo raczej jest dostępna?