malgoss 21.04.2007 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Nie jest to już to co kiedyś niestety... W wielu hurtowniach starają się wcisnąć drugi gatunek z 10-letnią gwarancją zamiast jedynkę z trzydziestoletnią - na to przede wszystkim trzeba zwracać uwagę. Jeśli nie są to jakieś wymyślne kolory to raczej problemu być nie powinno. Nie spotkałam się jeszcze z żadnym kłopotem przy układaniu koramicowej marsylki - chyba jedyna która tak naprawdę jeszcze trzyma wysoką jakość Z koramica można też wyszarpać muelerowskie dachówki (po przejęciu von muellera mają je w ofercie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 21.04.2007 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Witam Ja mam właśnie Koramic Marsylkę i ma się naprawdę dobrze, nie było problemów z jej ułożeniem. Dach przetrwał ostatnie okropne wichury pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 22.04.2007 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 Jeżeli Koramic to właśnie von muller - póki co są lepszej jakości niż podstawowy Koramic. My wybraliśmy właśnie taką - holenderka płaska kasztanowa angoba szlachetna - bardzo ładna, równa i za w miarę rozsądną cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomjot 22.04.2007 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 Być może coś się zmieniło od czasu kiedy wybierałem dachówkę (prawie 2 lata temu) - ale wtedy też się zastanawiałem nad Koramikiem (chyba się nazywała L15) - niestety jakościowo baaardzo odbiegała od konkurencji. Nie wziąłem jej mimo, że miałem na nią rewelacyjny rabat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wAndy 05.09.2007 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Nie radzę wybierać Tondachu, na dachówkę zdecydowałem się, bo miało być terminowo, czekam już od maja do wrzesnia i nikt nie może mi jednoznacznie powiedzieć kiedy będzie Oczywiście wpłata 100% na początku maja Także przestroga dla wszystkich - uważajcie na Tondach!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZBYSZEK_SK 05.09.2007 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 A co myślicie o Creatonie. Dziś oferowano mi Creatona "Terra Harmonica" czerwień glazurę za 55PLN netto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wAndy 05.09.2007 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 ale od wiel znajomych słyszałem tylko pochwały w stosunku do Creatona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 05.09.2007 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 ale od wiel znajomych słyszałem tylko pochwały w stosunku do Creatona no to napisz, że handlujesz Creatonem, Tondach jest do du.py - będzie zdrowsza atmosfera bo pisząć, że zapłaciłeś 100% w kwietniu (czy też kiedy tam) i do tej pory nie dostałeś to sorry, ale sam się trochę, ten tego, no ... jeżeli jesteś rzeczywiście kupcem/inwestorem to jesteś na razie jednynym niezadowolonym z usług producenta, tylko dla tego, że jeszcze materiału nie dostałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wAndy 06.09.2007 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Ja nie piszę na temat jakości Tondachu - prawda, ja jedynie piszę jakie w tym roku problemy produkcyjno-logistyczne ma Tondach oraz o tym, że przy okazji nie potrafi stanąć na wysokości zadania i dać jednoznacznej odpowiedzi, kiedy można spodziewać się dostawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZBYSZEK_SK 06.09.2007 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 ale od wiel znajomych słyszałem tylko pochwały w stosunku do Creatona no to napisz, że handlujesz Creatonem, Tondach jest do du.py - będzie zdrowsza atmosfera bo pisząć, że zapłaciłeś 100% w kwietniu (czy też kiedy tam) i do tej pory nie dostałeś to sorry, ale sam się trochę, ten tego, no ... jeżeli jesteś rzeczywiście kupcem/inwestorem to jesteś na razie jednynym niezadowolonym z usług producenta, tylko dla tego, że jeszcze materiału nie dostałeś Barbarossa napisz coś konstruktywnego nt Creatona. Czy jest zły czy dobry bo mi chodzi o doświadczenia z eksploatacji czy montażu a nie o perypetie z zakupem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZŁoty Róg 06.09.2007 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Nie jestem pieniaczem ale zdecydowanie pozwałbym ich do sadu za taki syfski materiał na dachu. Musisz jednak wiedzieć że jeśli nawet wygrasz sprawę to i tak wymienią/dostarczą Ci tylko materiał ,a robociznę musisz sam pokryć, a jak się świetnie oruientujecie ceny za dekarzy są kosmiczne.Rozważ sytuację, ale wg mnie ta dachówka to porażka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 28.05.2008 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Proszę o opinie dotyczące jakości a także porównanie wymienionych rodzajów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 29.05.2008 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 Spotkałam się z opinią ustną, że są "pofalowane" -powyginane. Czy możecie potwierdzxić lub zaprzeczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ila66 29.05.2008 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 L 15 bardzo popularna dachowka w moim rejonie , to chyba swiadczy o tym , ze inwestorom odpowiada jako dekarz tez ją polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OGC 29.05.2008 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 Mam na dachu Koramic Renesansowa L15. Z tego co wiem są dwa rodzaje tych dachówek: niemieckie i polskie. Ja dostałem te niemieckie. Zwróć uwagę na kształt gąsiorów. My tego nie sprawdziliśmy (zazwyczaj się patrzy na dachówki) i mamy gąsiory, które nie za bardzo nam się podobają. Są takie ... "płaskie". Zobacz na zdjęciu: http://www.ifb.pl/dandys/dandysbudowa167.html Nie zauważyłem żeby były pofalowane (oprócz tej pożądanej fali ). Natomiast rzeczywiście miały trochę pościerane grzbiety. Widać to było jak się brało dachówkę z palety. Na dachu tego nie widać. Drogie są dodatki typu kominki wentylacyjne (kwoty rzędu 400 do 500 zł za szt). Ale to chyba w każdych dachówkach tak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 29.05.2008 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 Spotkałam się z opinią ustną, że są "pofalowane" -powyginane. Czy możecie potwierdzxić lub zaprzeczyć? Mam na dachu L15 i też się spotkałem z taką opinią .... jak zwróciłem uwagę dekarzowi, żeby trochę wyrównał kilka dachówek. Do tego czasu i dłuższą chwilę po tej dyskusji (okazało się że poprawienei zajęło 5 sekund) już znowu były w porządku Idealnie proste to one nigdy nie będą - taki urok ceramiki, chcesz mieć róniejsze to trzeba wziąć cementowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOMASZQS 29.05.2008 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 Spotkałam się z opinią ustną, że są "pofalowane" -powyginane. Czy możecie potwierdzxić lub zaprzeczyć? Mam na dachu L15 i też się spotkałem z taką opinią .... jak zwróciłem uwagę dekarzowi, żeby trochę wyrównał kilka dachówek. Do tego czasu i dłuższą chwilę po tej dyskusji (okazało się że poprawienei zajęło 5 sekund) już znowu były w porządku Idealnie proste to one nigdy nie będą - taki urok ceramiki, chcesz mieć róniejsze to trzeba wziąć cementowe. Albo ceramiczne lepszej firmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOMASZQS 29.05.2008 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 Spotkałam się z opinią ustną, że są "pofalowane" -powyginane nie zauważyłem, przyjże się im lepiej może coś wypatrzę, ale raczej penie chodzi tu o to pakowanie, przyjeżdżają solidnie poobijane i można odnieść wrażenie że są nierówne tak czy siak tego z ziemi się nie dojrzy, to można tylko zauważyć trzymając dachówkę bezpośrednio w ręku Pakowane są jak wszystkie inne, poza tym Twoje wrażenie jest jak najbardziej prawidłowe, ale trudno się spodziewać cudów po ceramice która kosztuje niewiele więcej od betonu ogólnie produkt do akceptacji w tej cenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOMASZQS 29.05.2008 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 Proszę o opinie dotyczące jakości a także porównanie wymienionych rodzajów Polecam E-32 dawny Von Muller, choć z tego Mullera niewiele zostało, produkowana w Niemczech o niebo lepszy produkt niż L-15, moim zdaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ila66 29.05.2008 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 niemieckie L 15 sa chyba mniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts