darek2009 13.04.2015 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2015 W projekcie edna z opcji elewacji jednej ze ścian to elewacja wentylowana z łupka. Nigdzie w okolicy nie mogę się dowiedzieć o cenę czegoś takiego. Czy może znacie orientacyjną cenę takiej elewacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwa 15.04.2015 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 Kolega pytał o cenę, więc mogłeś chociaż podać orientacyjne ceny 1 m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek2009 15.04.2015 14:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 Na elewacji mam mieć styropian 25cm. Mówisz, że na to można kleić takie ciężkie płyty i nie odpadnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 15.04.2015 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 darek: to nie tak... na każdy styropian można dać elewację w zależności od tego jak on został przymocowany do ściany i ile wytrzyma siatka zatopiona w kleju. To jedno. Wtóra sprawa: jeżeli masz elewację z łupka i to elewację wentylowaną, to powinieneś dostać także to jakie powinna mieć ona wymiary - w sensie kamień jakie powinien mieć wymiary na elewację. I jaki kamień. Bo łupek to tak jak samochód. Jaki. Wpisujesz nazwę i powinno pojawić się iks producentów tegoż cuda. Potem telefon i podzwonić, jakiś skład z takim kamieniem zwykle ma namiary na takie wynalazki jak docinanie kamienia czy polerowanie do parametrów. Nie wiem skąd jesteś ale znam ileś składów co takie rzeczy mają lub mogą mieć, i mogę się popytać o łupek (ale jaki) o jakich parametrach. Licz się, że to wyjdzie drogo.Poza tym elewacja wentylowana - to pewien rodzaj montażu elewacji do ściany, czy to z tzw. płyt betonowych, łupka, piaskowca czy diamentu Detal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts