ckwadrat 20.10.2004 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2004 Ja w końcu zgodziłem hydraulika, który bierze 100 zł za punkt "na gotowo" przy grzejniku i 50 zł za punkt poboru wody. Powiedział jednak, że wziął trochę mniej niż zwykle bo mieszka blisko i robił mi już kanalizację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebadad 22.10.2004 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2004 Witam. Kanalizacja-40 zł/punkt Woda-40 zł/punkt (czyli np. przy umywalce 80, przy pralce 40) grzejniki-100 zł/punkt ceny okołołódzkie materiały wykonawca szuka i kupuje za porozumieniem sam, kaskę daję na koniec. narzędzia ma wasne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aik 26.10.2004 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2004 Okolice Lublina 100pl za punkt. Troche jak dla mnie zadrogo wiec szukam dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aik 26.10.2004 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2004 Okolice Lublina 100pl za punkt. Troche jak dla mnie zadrogo wiec szukam dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VPS 28.10.2004 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2004 też się bawię w te rzeczy i powiem Wam że liczenie ile od punktu bardzo mnie śmieszy a cena rzędu 80-120 zł jest dla mnie szokująca, ja osobiście nie wiem jak prowadząc legalną firmę, płacąc podatki, zatrudniając legalnie pracowników, dając gwarancję na wykonane instalacje, przy takich cenach można istnieć na rynku. nie da się, chyba że pracuje się na czarno lub zatrudnia się pracowników na czarno nie daje się gwarancji albo oszczędza się na materiałach. prawda jest taka że na najważniejszych rzeczach które są w domu nie należy oszczędzać, a wygląda to tak u większości budujących że nie oszczędzają na oknach dachach bo to widać a gdy przychodzi do instalacji to zaczynają szukać oszczędności nie rozumiejąc że dobrze wykonana instalacja to niższe koszty eksploatacji budynku. koszt wykonania instalacji zależny jest od tego co klient chce uzyskać, jakie zastosowano materiały i rozwiązania, rodzaju paliwa, rodzaju kotła, u mnie jest to liczone za całość prac, i często wychodzi na to że ci tańsi ogólnie wychodzą drożęj bo ja robiąc kosztorys i podpisując umowę z klientem zamieszczam klauzulę w której pisze że ceny są niezmienne i mogą się zmienić tylko w przypadku gdy producent zmieni ceny o taki sam stosunek procentowy. klient wie od początku ile zapłaci i nie ma tego typu sytuacji że wołam o dodatkową kasę po skończeniu roboty. a klienci którzy uważają że płacą za dużo po prostu nie zawierają ze mną umowy. w końcu jest wolny wybór. generalnie nie twierdzę że jestem niezły ale na brak klientów nie mogę narzekać. Popieram w 100%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matth 29.10.2004 02:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2004 Hydraulik liczy sobie 90 PLN za punkt. Czy powinien mieć narzędzia ? Mój wykonawca zażyczył sobie kupna wiertarki udarowej, wierteł, oraz smaru do wiertarki hihihihi. Jakie wymagania winien spełnić hydraulik aby mu zapłacić 90 PLN za punkt ? Czy to tylko robocizna czy robocizna z materiałami ? Czy powinien mieć zaciskarkę do żłaczek zaprasowanych np. czy inwestor musi mu ją kupić ? Ale jaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
az1719499295 29.10.2004 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2004 też się bawię w te rzeczy i powiem Wam że liczenie ile od punktu bardzo mnie śmieszy a cena rzędu 80-120 zł jest dla mnie szokująca, ja osobiście nie wiem jak prowadząc legalną firmę, płacąc podatki, zatrudniając legalnie pracowników, dając gwarancję na wykonane instalacje, przy takich cenach można istnieć na rynku. nie da się, chyba że pracuje się na czarno lub zatrudnia się pracowników na czarno nie daje się gwarancji albo oszczędza się na materiałach. Do tej pory trzymałem się zasady , że w sprawie materiałów targuję się do oporu , w sprawie stawek za robociznę nie. Sądziłem , że zyskuję za to świetne wykonawstwo i brak problemów. Dziś widzę , że byłem naiwnym idiotą. Na szczęście nie na tyle , żeby za partaninę zapłacić. Skończyło sie 2-krotnym rozebraniem dachu, poprawianiem więźby , skuwaniem schodów i długo by jeszcze pisać. Nie dziw się więc , że większość woli zapłacić mniej , odrzucając oferty drogie. Te drogie wcale nie gwarantują uczciwego , rzetelnego wykonawstwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k2.green 30.10.2004 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2004 Od dzis będę lepiej traktował swojego hydraulika!!!!!! Bierze 30 zł za punkt , wszystkie narzedzia ma swoje i na prawdę zna się na swoim fachu!...ok. przyznaję jest mały haczyk..to znajomy mojego teścia , ale nie sadzę żeby od innych brał trzy razy więcej, a takie ceny tu podajecie! pozdrawiam krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dynia 04.11.2004 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2004 Placilem podobnie + material ... tylko zalezy co to punkt.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anita200 04.11.2004 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2004 Mój hydraulik zażyczył sobie 30zł za punkt np. zw,czyli umywalka to 90 zł.Ale jak skończył to nie chciał zrobić próby na szczeloność instal.,tłumaczył sie że nie ma sprężarki.Załatwiłam sprężarkę i zrobiliśmy próbę-instalacja nie jest szczelna,fachowiec sie obraził,nie chce poprawic instal. i poszdł sobie.Powiedział że takich "cudów" to nikt nie wymyśla.Czy wasi fachowcy robili próby szczeności? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 07.11.2004 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2004 Oczywiście. Mój robił i nie wyobrażam sobie, że można inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 12.11.2004 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2004 za całokształt - 5000zł ( podłogówka + instalacja wod-kan)..oczywiscie firma z długim stażem na rynku ......i natychmiastowa naprawa w razie awarii.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.03.2005 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2005 2000 za wszytko ( 3 petle , 4 grzejniki instal pieca i wody i cwo ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan Przestrzelski 20.03.2005 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2005 Instalator co i wod -ka powinien posiadać nie tylko narzędzia podstawowe potrzebne do wykonywania prac.Dzisiaj jest dobrze widziany sprzęt dobrej marki -współpracujący np.z przemysłowymi odkurzaczami.Folia,miotła,szmatka i sprzątaczka ,proszę,przepraszam to dodatkowe atrybuty do : polecam się na przyszłość.Uwierzcie-to lepiej działa niż dodatkowe upusty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 01.08.2007 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Tak.To są mocne punkty fachowca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 01.08.2007 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Mój wykonawca zażyczył sobie kupna wiertarki udarowej, wierteł, oraz smaru do wiertarki to sie ciesz a mogl poprosic o BMW z malym przebiegiem ! czy naprawde wykonawcy zaczynaja nas-inwestorow traktowac jak idiotow ? ja rozumiem, ze kazdy chce zyc, ale takie podejscie ?? !! i guzik mnie interetete czy pan X placi podatki i ma kase dla pracownikow. to sa jego sprawy, nie moje. nie uwierze, ze jakis inwestorkomus zaplacil wiecej bo tak bardzo uwierzyl w spelniony obowiazek podatkowy swego wykonawcy. czy kiedy idziemy do sklepu, to sie zastanawiamy czy wlasciciel placi podatki ? pozd. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
u2collector 02.08.2007 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 u mnie majster za 7 punktów kanalizy, 13 pkt wody, schowanie rurek od 3 grzejników, polozenie rurek pod 3 grzejniki i montaż tychże wziął 1000 zł. po prostu ekstra;) Przy pierwszej rozmowie mowi "jak dla Ciebie za wode 80 zl od punktu, kanaliza 30 zł, a grzejniki przerobie Ci przy okazji". Na pytanie o łączny koszt, powiedział "tysiac i jestesmy kwita". Szukam teraz takiego glazurnika;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jesters 03.08.2007 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Hydraulik liczy sobie 90 PLN za punkt. Czy powinien mieć narzędzia ? Mój wykonawca zażyczył sobie kupna wiertarki udarowej, wierteł, oraz smaru do wiertarki hihihihi. Jakie wymagania winien spełnić hydraulik aby mu zapłacić 90 PLN za punkt ? Czy to tylko robocizna czy robocizna z materiałami ? Czy powinien mieć zaciskarkę do żłaczek zaprasowanych np. czy inwestor musi mu ją kupić ? Pogoń kolesia I jeszcze może zażyczy sobie żeby mu wszystko przywieźdź a on będzie wydziwiał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mala_lenka 27.09.2007 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 Podciągnę temat bo mnie bardzo interesuje.Jakie są aktualne stawki za punkt, mi gość zawołał 120 od punktu, gość sprawdzony.To chyba dobra oferta przy obecnych realiach cenowych?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 29.09.2007 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2007 40 za punkt nawet mnie nie interesuja rurki ani nic innego pokazalem sklep wczesniej uzgodnilem z kierownikiem tego sklepu otwozyl zeszycik i zapisuje wszystko co wziente i co oddane rachuneczek jak juz zeszyt bedzie zamkniety ale tak to tylko mozna jak sie ma zaufany zarowno sklep i wykonawce pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts