lukastd 14.04.2015 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2015 Witam.W miejscowym składzie budowlanym posiadają tylko tynki firmy Ceresit i quick-mix. Ceresit jest troszkę droższy.Który według was będzie lepszym wyborem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 14.04.2015 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2015 Witam. W miejscowym składzie budowlanym posiadają tylko tynki firmy Ceresit i quick-mix. Ceresit jest troszkę droższy. Który według was będzie lepszym wyborem. A dlaczego sylikonowy? Ja uważam, że tynk sylikonowy ma więcej wad niż zalet - ale to moja opinia. Nadaje się na tereny bardziej zanieczyszczone, czy narażone na porastaniem, trudniej znaleźć ekipę która go "dobrze" ułoży, widać każdy błąd, naprawa uszkodzenia również jest widoczna, nie da się go malować- oczywiście jest ładny i trwały. Z tego co słyszałem ostatnio modny jest NANOPORPUTZ firmy BAUMIT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 15.04.2015 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 Witam. W miejscowym składzie budowlanym posiadają tylko tynki firmy Ceresit i quick-mix. Ceresit jest troszkę droższy. Który według was będzie lepszym wyborem. Ceresit - tym robiliśmy kiedyś i nie był to zły produkt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 15.04.2015 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 A dlaczego sylikonowy? Ja uważam, że tynk sylikonowy ma więcej wad niż zalet - ale to moja opinia. Nadaje się na tereny bardziej zanieczyszczone, czy narażone na porastaniem, trudniej znaleźć ekipę która go "dobrze" ułoży, widać każdy błąd, naprawa uszkodzenia również jest widoczna, nie da się go malować- oczywiście jest ładny i trwały. Z tego co słyszałem ostatnio modny jest NANOPORPUTZ firmy BAUMIT Jeśli nie silikonowy, to jaki mógłbyś zaproponować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 15.04.2015 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 Jeśli nie silikonowy, to jaki mógłbyś zaproponować? Połączenie np Silikatowo -sylikonowy łączący obie cechy tynków. Każdy jest dobry ale trzeba sprawdzić gdzie i na jakie tereny. Uważam że taki jest bardzo uniwersalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 15.04.2015 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 Czyli taki typu Caprol thermsan NQG? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 15.04.2015 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 Czyli taki typu Caprol thermsan NQG? Poczytałem - piszą bardzo ładnie - warty zastanowienia i firma dobra tylko trzeba by było kupować barwę u przedstawiciela bo tam chyba jakiś kłopot z ciemnymi barwami - gdyby takie były potrzebne.(ale to jest tak zawsze, aby malować na jasnym ciemnymi barwami) różnorodność struktury imponująca - to dobrze bo można wykonać kilka efektów jak ktoś lubi - np niektóre elementy o innym uziarnieniu Jakby jeszcze dobrą cenę uzyskał .. drogi jest za 20kg - 325 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 15.04.2015 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 Taki właśnie zamówiłem, jak pogoda będzie ok- to jutro zaczynamy tynkować. Na szczęście wybrałem jasne kolory wiec z barwieniem nie powinno być problemu. Za 20 kg płaciłem 265 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 15.04.2015 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 ... Za 20 kg płaciłem 265 zł. No to warto było - bardzo dobra cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
APZ 15.04.2015 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 Dobra cena, wszystko drożeje więc pewnie i tynki zaraz pójdą do góry. Nie wiem co szybciej rośnie temperatura czy ceny?U nas rozważamy baumit - w ofercie dostałem alternatywę tynk Baumit nanopor tophttp://www.baumit.pl/produkty/systemy-ocieplen/system-ocieple-baumit-star/baumit-nanoportop.html Co o Tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 15.04.2015 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 Wygląda na to, że produkt podobny do thermosana. W opisie Baumita razi mnie jedno określenie "samoczyszczący". O co tu kużwa biega- jakaś ściema? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 15.04.2015 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 Wygląda na to, że produkt podobny do thermosana. W opisie Baumita razi mnie jedno określenie "samoczyszczący". O co tu kużwa biega- jakaś ściema? nie do konca. Dodatki chemii m.in do Thermosan /Amphisilan / Carbopor tworza tzw CCC - Clean Concept - czyli fasady samoczyszczace sie od deszczu/wiatru Slonca. Efekt niestety nie jest staly. Co do NQG - nie ma problemu z ciemnymi kolorami, problemem jest HBW - jak we wszytskichg systemach opatych na cem kleju do siatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 15.04.2015 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 Witam. W miejscowym składzie budowlanym posiadają tylko tynki firmy Ceresit i quick-mix. Ceresit jest troszkę droższy. Który według was będzie lepszym wyborem. lol. W Piotrkowie Trybunalskim masz np Kenpol - dystrybutor Caparol i Kreisel i jeszcze paru innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 15.04.2015 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 Fighter zerknij na BBC brit- 10 minut po północy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 15.04.2015 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 lol. W Piotrkowie Trybunalskim masz np Kenpol - dystrybutor Caparol i Kreisel i jeszcze paru innych. Mój fachowiec strasznie narzekał na Kreisel-a. Mówi, że to shiet jakich mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 15.04.2015 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 Fighter zerknij na BBC brit- 10 minut po północy:) top geara? S2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 15.04.2015 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 Mój fachowiec strasznie narzekał na Kreisel-a. Mówi, że to shiet jakich mało. no coz.... sa tu tacy co kochaja Kreisla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 15.04.2015 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 top geara? S2? Tym razem pierwszy odcinek trzeciej serii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 15.04.2015 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 juz odpalone... jakis program o Nepalu chyba sobie leci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 15.04.2015 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 juz odpalone... jakis program o Nepalu chyba sobie leci Cierpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts