Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ogrzewanie centralne dom około 150m2

marcuso86

Recommended Posts

I jakoś ludzie nie strzelają sobie w łeb z tego powodu :)

Ba nawet widzę że wszyscy zadowoleni, kupili kociołki 3 czy 5 razy taniej niż pompkę przez co będą palić kilka lat za free a Ty będziesz drapał się w głowę skąd wziąć na ratę :)

Aaa i powiedz jak taki światły człek jak Map dał się w kręcić w kocioł 25kW skoro teraz pompa 9kW daje radę ?

On go sprzedał i nawet nie wiedział jaki miał w nim palnik, tam dopiero sprzedawca zaszalał na całego :)

Światły w temacie ogrzewania stałem się dopiero po "przygodzie" z ekogroszkiem. Wcześniej miałem wiarę w ludzi i ufałem instalatorom i sprzedawcom. Zresztą Ty chyba też przeszedłeś podobny szlak, o czym tu nie wspominasz. Różnica jest taka, że Ty nauczyłeś się z tym żyć, a nawet uczyniłeś sobie z tego biznes. Ja zlikwidowałem problem całkowicie - wyrwałem chwasta:)

Co do ceny pompki to oczywiście, jak zwykle nie doliczasz ceny komina, kotłowni, składu i pracy własnej do propagowanego przez Ciebie systemu - bo to przecież każdy w domu już ma:o

Wracając do tematu, jak już zarzuciłeś haczyk i złowiłeś rybkę to spróbuj chociaż "rybkę" przekonać do podłogówki po całości, bo tu już na prawdę nie widzę pola do dyskusji. Chyba, że się pojawi jakiś Bogusław, co produkuje grzejniki i też "rybkę" złowi;)

Mapie ja nic nie propaguję, gdybyś czytał moje posty po całości pewnie byś to zauważył i słyszał co mówię do ludzi przez fona jak dzwonią.

Wasze opowieści co do taniości pomp ciepła jakoś nie maja pokrycia w rzeczywistości.

Napisałem już nie raz na tym forum że nie jestem przeciwnikiem pomp ciepła a nachalnemu ich propagowaniu prze jakieś mikro grono ich użytkowników którzy z uporem fanatyków uważają za jedyne słuszne rozwiązanie.

Tylko to a może aż to.

Jeśli byś czytał a nie tylko patrzył jak się czepić karoki to stronę wcześniej pisałem chyba ze dwa razy albo nawet trzy o podłogówce, może wróć i doczytaj co pisałem, co ?

Gość Arturo72

Wasze opowieści co do taniości pomp ciepła jakoś nie maja pokrycia w rzeczywistości.

Ależ mają,ale jak inwestorzy nie mają zielonego pojęcia o tym,co chcą i jakie są dzisiaj pompy,podobnie zresztą jak ty mysląc,że tylko gruntowe są najlepsze to tak bywa,że inwestor zielony łyka ekosyf zamiast w tej samej cenie bezobsługowe ogrzewanie miec.

Edytowane przez Arturo72

Dokładnie kominy juz stoją także bedzie napewno kocioł na ekogroszek na początek

Arturo czy to ja nie potrafię czytać i jestem już takim bucem że nie rozumiem słowa pisanego czy .. ?

Mi się wydaje że inwestor chyba wie czego chce i jasno pisze.

Wiem że Ty byś chciał żeby on też chciał ale on na razie jednak nie chce :)

Gość Arturo72
Arturo czy to ja nie potrafię czytać i jestem już takim bucem że nie rozumiem słowa pisanego czy .. ?

Mi się wydaje że inwestor chyba wie czego chce i jasno pisze.

Wiem że Ty byś chciał żeby on też chciał ale on na razie jednak nie chce :)

No i spoko,jak inwestor nie reformowalny i nie słucha innych co mu dobrze radzą to niech łyka kocioł o 200% przewymiarowany bo odpowiedniego do swojego domu nie znajdzie.

Jego kasa ale najgorsze,że nasze płuca.

Złowiłeś "rybkę" na haczyk ?