Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Izolacja przeciwwilgociowa

pecet0

Recommended Posts

witam,

Mam do was pytanko dotyczące izolacji przecwilgociowej.

W jednym sklepie dostałem ofertę (ponieważ mają na stanie) Dysperbent

a w drugim sklepie (również ze względu to co trzymają na stanie) Dysperbit

Jaka jest różnica między jednym środkiem a drugim?

Czy któregoś z nich bardziej polecacie z jakiegoś względu?

Czy jednego i drugiego można łączyć z styropianem / styrodurem ?

oraz czy taki materiał się psuje jeśli np. pudełko ma datę produkcji, np rok temu czy będzie miało inne właściwości jak np pudełko z datą produkcji miesiąc temu.

Zaznaczam że nie stosowałem żadnego z tych produktów. Nazwa jednak sugeruje, że są dyspersje (emulsje) asfaltów w wodzie. Asfalty pewnie sa modyfikowane polimerami. Dyspesje maja to do siebie że nie są trwałe i np jednolita warstwa asfaltu może pojawić się w formie kozucha.

O ile zachowuja konsystencje płynną to mozna jes stosować. Różnice można przebadać porównując karty techniczne.

Ale sa to produkty podobne kto wie czy nie produkowane w jednej fabryce.

obserwuję jak ustalane są przetargi na prace budowlane w moim przypadku np.jest wystawione zlecenie na remont budynku,zarządca publiczny itd.w zleceniu jest narzucona metoda jak wykonać izolację ścian fundamentowych,jakim produktem,drenarzitd.pytamsię czy jest to poprawne?,dlaczego chcą żeby jedna firmazrobiła wszystko?,dlaczego nie mogą inne firmy uczestniczyć w swoich specjalnościach działania?,dlaczego ja się zajmuję tylko konkretnie izolacjami,hydroizolacjami,osuszaniem?,niech ktoś pomyśli.Dlaczego mam nie tworzyć miejsc pracy i sobie do swoich prac zatrudnić ludzi na umowę o dzieło?,dlaczego budżetówki mają zawiłe umowy podpisujące z wykonawcami?,dlaczego zwalniają ludzi np.w bankach,ja wiem? bo ludzie pracy nie mają i nie będą brać kredytów pzdr.wszystkich,acha budowlanka to jest całe koło napędowe,jeszcze jakbyśmy uprawiali pola np.z pokrzywami tak jak jest w innym państwie i mają kasę,czy inne produkty Edytowane przez rojan-58
opinia