Tobi_ 14.04.2015 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2015 Powoli, nieśpiesznie, zaczynam załatwiać wstępną dokumentację. Z pozwoleniem na budowę czekam, bo może od czerwca wystarczy projekt i zgłoszenie, zobaczymy. Jest: działka, nieduża, trochę ponad 500 metrów kwadratowych. Na działce szopa, w której fajnie się mieszczą narzędzia i meble ogrodowe, co z tego, gdy z powodu braku miejsca, trzeba ją będzie rozebrać gdy wystartuje budowa. Chyba postawię w którymś kącie garaż blaszak, żeby co nieco pomieścić. Zakładam wątek, żeby zapisywać sobie te wszystkie dziwne czynności związane z budową. I wrócić po czasie i zobaczyć ile to wszystko trwało. I dlaczego tak długo? 2015-02-23 Wniosek o pozwolenie na wycięcie dwóch niewygodnych drzew. W międzyczasie prośba o uzupełnienie wniosku, uzupełniony 18.03. 2015-03-18 Złożenie wniosku do Okręgowego Urzędu Górniczego o określenie warunków geologiczno-górniczych. Okazuje się, że urząd nie ma takich danych (bo po co? ). Muszę złożyć kolejne wnioski do dwóch kopalni podejrzanych o szkodliwą działalność na tym terenie. A taką widać gołym okiem na działce. 2015-04-14 W czwartek mają przyjść na oględziny tych drzew, co je chcę wyciąć. No to się dowiem czy mi wolno wycinać moje drzewa na mojej działce, czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tobi_ 15.01.2016 17:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2016 Trochę czasu minęło, zmieniły się koncepcje, dom ma stać inaczej niż w pierwotnym założeniu, do wycinki kolejne drzewko, kolejny wniosek. Po tamtych zostały już tylko pieńki... Procedura zgoda-wycięcie trwała 6 tygodni. Na szczęście mamy już dawno przyłącza - wodę, prąd, kanalizację, pod tym względem dobrze mieszkać bliżej miasta. Teraz mamy już prawie gotowy indywidualny projekt, wykonane badania geotechniczne, wydane warunki geologiczno-górnicze z odpowiedzialnej za szkody kopalni. Następnym etapem będzie złożenie papierkologii i oczekiwanie, dokładanie kolejnych papierów i nerwy. I taki tam jeden z rzutów. http://domza200.pl/img/dom.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts