lukaszl 15.04.2015 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 Dzień dobry! Zdecydowałem się wybudować dom metodą tradycyjną ( trochę boję się prefabrykatów drewnianych ) i chciałbym zmieścić się w kwocie do 250 tyś brutto, chciałbym w tej cenie wybudować 90-100 m2. Czy to jest możliwe korzystając z generalnego wykonawcy? A jeżeli jest, to jakie projekty polecilibyście? Nie ma dla mnie znaczenia czy to dom parterowy, czy z użytkowym poddaszem czy może piętrowy. Szukam baaardzo prostej bryły, bez kombinacji, proste ściany, tani dach ale 2spadowy. Będę wdzięczny za każdą pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 15.04.2015 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 W którym miejscu dokładnie budujesz ? Ja buduję na południe od Poznania. Do 250 tysięcy z 100m2 bez problemu do stanu developerskiego, jak dobrze do tego podejdziesz to pod klucz (duże znaczenie ma wykończeniówka). Przede wszystkim nie generalny wykonawca tylko poszczególe ekipy i kierownik budowy za 4000pln to wtedy masz gwarancję dobrego wykonania. Projekt tylko indywidualny, bo kupny to 2000 i poxniej zmiany osadzenie na działce itd. i się okaze ze jest drożej niż indywidualny a na pewno nie będzie lepiej. Poszukaj u samorobów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kal_b_E 23.06.2015 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 Wybierz sobie projekt niewielkiego domu o prostej bryle i potem go wyceń na kalkulatorze - http://kb.pl/budowa/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts