engi 02.07.2002 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2002 Jakie impregnaty preferujecie szanowni Forumowiczedo imprgnacji więżby. Wodne czy oleiste.Franek podrzucił mi pomysł impregnacji w dole wyłożonym folią- rodzaj kąpieli.To zapewne musiałby być roztwór wodny ???.Czekam na Wasze doświadczenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAGA 02.07.2002 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2002 Ja rowniez mam ten problem przed soba.Chetnie zapoznam siez Waszymi opiniami.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.07.2002 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2002 No widzisz MAGA - jak wołanie na pustyni!Czy nikt nie impregnował jeszce dachu!Gdzie ci ludzie życzliwi i doświadczeni???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dave 03.07.2002 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2002 Czemu jestescie tacy niecierpliwi ? Nie dosc ze piszesz pod anonimem to nie chce ci sie przeszukac archiwum. O impregnacji bylo pelno wypowiedzi. W skrocie - najlepiej ze wzgledu na cene zastosowac impregnat solny rozcienczony w wodzie (10-30%). Najlepiej metoda kapieli, ewentualnie natrysku (ale wtedy duze straty impregnatu). D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 03.07.2002 07:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2002 Czy obojętne to jest jakiej firmy?W starych wypowiedziach było dużo dyskusji na temat czy impregnować drewno mokre czy wysuszone, ale żadnej przewagi wypowiedzi nie zauważyłam, nie byłam wstanie wyciągnąć wniosków.Dlatego poruszyłam temat jeszcze raz.A ten anonim to przypadek.Przyznaję się to ja - ENGIPzdr-ka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plonskij 03.07.2002 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2002 Najlepsze preparaty robi ZZG INCO Warszawa ul. Faraday'a 1.Mają i preparaty solne i oleiste - do wyboru do koloru.Drugi to ALTAX z Poznania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 03.07.2002 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2002 Witam. Robiłem różnymi solnymi. Najlepszy wg. mnie jest Boramon 170 (zielony koncentrat) Po rozrobieniu ma charakterystyczną konsystencję, jakby gęstą, podobną do gliceryny. W rezultacie nie spływa z drewna. Ja musiałem impregnowac gotową więźbę i było to bardzo istotne. Poza tym nie wypłukuje go woda!Szczegóły na:http://artmedia.of.pldział "Budowa". Sebastian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 03.07.2002 10:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2002 Dzięki Sebastianie!To jest konkretna odpowiedż.Wstępną impregnację zrobią dekarze. Ja jednak za dobrych kilka miesięcy, zanim zamknę poddasze płytami chciałabym jeszcze raz przesmarować (zdaję sobie sprawę, że nie wszędzie dojdę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola_ 03.07.2002 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2002 Dzięki za podpowiedzi w sprawie impregnacji. Właśnie przywieźli nam na budowę drzewo, bez impregnacji. Wszystko przed nami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAGA 04.07.2002 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2002 Mozecie podac ile orientacyjnie kosztuje impregnacja 1 m szesciennego wiezby metoda moczenia w roztworze impregnatu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plonskij 05.07.2002 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2002 Zależy to od ceny impregnatu, ilości impregnatu, który wsiąknie w drewno, stanu drewna [spękane przyjmie więcej], rodzaju drewna [cięższe przyjmie mniej], gęstości drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 05.07.2002 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2002 Koło mnie w tartaku liczą sobie 60zł za kubik.Mario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 05.07.2002 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2002 My zdecydowalismy sie na impregnacje cisnieniowa. Przeciez dach ma wystarczyc na baaaaaaaardzo dlugo. Na tym akurat nie mozna oszczedzac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.07.2002 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2002 Ja mam modrzewiowy dach, impregnowany Fobosem (sól) Nie do końca wierzę w to,że woda tego nie rozpuści. Jest już rok i nic się nie dzieje, ale myślę,że to zasługa drewna. Osobiście polecam Drewnochron korzystałam jest dobry, ale drogi (nawet malowany rozpylaczem) Młody inwestor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 12.07.2002 07:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2002 Dzięki!I tak każdy chwali swoje.Będę musiała jeszcze raz rozważyć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nocki2 12.07.2002 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2002 Może ktoś z Was słyszał o CUPRINOLU lub OSMOSE SOLIGNUM. Są to preparaty nie posiadające atestu ITB ale podajże są rewelacyjne. Czy ktoś z Was stosował cos takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.07.2002 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2002 A co to jest Adolit cco ,dobre to to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 12.07.2002 22:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2002 Zauważyłam taką prawidłowość, że z porad chętnie się korzysta i pytań jest sporo.Natomiast mało jest odób które chcą się podzielić informacjami czy są zadowoleni z danego środka czy oferty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nocki2 13.07.2002 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2002 A propo dzielenia się informacjami. Moj kuzyn zastosował ten CUPRINOL w domu 80 letnim drewnianym. Pewne ściany zaatakowane były przez korniki a inne przez spuszczela pospolitego. Płynem tym spryskał te sciany i rzeczywiście szkodników już nie ma. Pytanie brzmi na jak długo i na ile jest ten płyn szkodliwy dla człowieka( nie ma atestu ITB ale ma atest PZH - ale nie wiadomo na co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kredek3 14.07.2002 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2002 Wybierając preparat do impregnacji trzeba mieć na uwadze materiał do pokrycia dachu.Czytałem w którymś z czasopism budowlanych że pod pokrycia z blachy nie powinno się stosować impregnatów solnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts