pecet0 15.04.2015 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 Witam, Mam pytanko do tych którzy rozpoczęli bądź zbudowali już dom. W przyszłym tygodniu ruszę z fundamentami, stal zbrojeniową dziś już sobie przywiozłem.Niebawem będę musiał zwieźć jeszcze piasek, cement i pustaki fundamentowe. Nie mam natomiast garażu / blaszaka na budowie. Miał może ktoś z was taki sam problem? gdzie składaliście (lub jak zabezpieczaliście przed deszczem/wilgocią) cement, kleje itd ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 15.04.2015 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 Składasz na palecie i przykrywasz folią. Jak kupisz paletę "czegoś' to nie rozcinaj foli u góry tylko do okola po boku będzisz miał czapkę na to co zostaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 16.04.2015 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2015 Worki z cementem składowane były na palecie i na koniec dnia worki były szczelnie przykrywane folią i jeszcze dociskane np. paletą. Pilnować należy tylko dosyć krótkiego terminu przydatności cementu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 16.04.2015 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2015 worki z cementem początkowo jak nie miałam blaszaka pakowałam do mocnych worków na śmieci, zawiązywałam szczelnie i dalej tak jak już pisali Panowie powyżej- na paletę i szczelnie przykryć ( robiłam tak bo buduję w szczerym polu i wiatr tam hula niesamowicie wiec zabezpieczałam dodatkowo w worki gdyby jakimś cudem przykrycie zerwało) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homecactus 16.04.2015 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2015 jedno jest pewne, za dużo nie składuj na placu, bo może wyparować, cementu też to dotyczy.w szczególności jakieś wartosciowe elementy jak np. komin systemowy.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 16.04.2015 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2015 ....bo może wyparować, cementu też to dotyczy. w szczególności jakieś wartosciowe elementy jak np. komin systemowy. pzdr E...komin to się raczej ulotni albo lepiej dostanie nóg Ja jednak proponowałbym cokolwiek, blaszak, naczepę budę z desek cokolwiek na czas do pierwszego stropu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homecactus 16.04.2015 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2015 E...komin to się raczej ulotni Ja jednak proponowałbym cokolwiek, blaszak, naczepę budę z desek cokolwiek na czas do pierwszego stropu Komin systemowy w kawałkach, ceramiczne rury warte kilka tys? Dużo mniej wartościowe elementy giną z budów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Volke 16.04.2015 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2015 Przede wszystkim teren należy ogrodzić, piasku żwiru nie przykrywałem a cement przywoziłem po kilka worków osobówką, Komin systemowy stoi u mnie już kilka tygodni i jakoś nie dostał nóg. Silki też nie ukradli bo ciężka:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts