replo 16.04.2015 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2015 Witam, Mam kilka pytan dotyczacych izolacji przeciwwilgociowej poziomej. Chcialbym zrobic to dobrze. Na popularnym serwisie aukcyjnym znalazlem kilka ofert. Ogolnie sklaniam sie do zakupu papy modyfikowanej SPS do fundamentow, jednak ceny roznia sie bardzo. http://allegro.pl/papa-matizol-fundament-sbs-10m2-i5255253406.html - papa za 165 zl/ 10m2 http://allegro.pl/icopal-papa-fundament-szybki-profil-sbs-7-5m2-rolk-i5208345547.html - papa z 265 zl/7.5m2 Ktora z tych 2 jest lepsza i dlaczego? ogolnie papa ma szerokosc 1m. Czy moge ta pape pociac wzdluz tak zebym mial np 3 kawalki po 0.33 m i te kawalki podlozyc pod stawiane sciany (grubosc 25cm) a nastepnie tuz przed kladzeniem styropianu na podloge dolozyc reszte robiac szczelna izolacje czy jest to zabronione w tym systemie? PozdrawiamAndrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
replo 08.05.2015 07:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2015 Witam, Czy nikt mi nie wie jaka jest roznica? Pozdrawiam,Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxus79 10.05.2015 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2015 ja rowniez przylaczam sie do pytania kolegi tez mnie czeka wykonanie izolacji poziomej pomiedzy sciana fundamentu a sciana z porothermuczym smarowac ? czy pape termozgrzewalna moge przykleic na izohan WM ? czy moze byc jedna warstwa grubej papy 5,2 mm PV200/s52 czrna mamba ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 10.05.2015 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2015 W moim domu były dawane dwie warstwy , pierwsza na fundament potem dwie warstwy cegły pełnej i ponownie izolacja pozioma . Oczywiście każda z warstw była to papa podwójnie składana . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxus79 10.05.2015 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2015 a czym smarowales pod ta pape ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peter 7474 13.07.2015 23:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 Witam, podepnę się pod temacik i bardzo prosze o radęizolacja pozioma pomiędzy ścianą fund. a sciana z ceramiki.Papa Matizol fundament sbs 3mm zgrzana do ściany na to druga warstwa tej papy.1.Smarować np. dysperbitem lub innym wodnym preparatem pomiędzy warstwami papy czy położyc jedna na drugiej.2.Czy aby na pewno zgrzewać pape do fundamentu czy tylko położyć ją na dysperbicie (różne opinie w necie)3.Miałem zamiar użyć lepiku na zimno ale on nie nadaje sie do zastosowania w wewnątrz a można powiedzieć że co prawna w niewielkim stopniu ale będzie znajdował sie też w srodku budynku.Bardzo prosze o sugestie w tym temacie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts