julialiaia 16.04.2015 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2015 Co myślicie o takich rozwiązaniach? Moim zdaniem elewacja wygląda fantastycznie;) Jaki materiał wybrać ? załóżmy, że cena nie ma znaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigor 22.04.2015 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2015 Materiał jest mniej istotny. Ważniejszy jest doświadczony wykonawca a o to jest bardzo trudno. Wiem co piszę. Mam system rynnowy bezokapowy Galeco na swoim dachu i mimo poprawek robionych przez wykonawcę nie jestem zadowolony. Na folderze wygląda ładnie. W realu trudno jest zatrzasnąć maskownice tak by nie było śladów łączenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Groszek80 23.04.2015 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2015 To dachówki płaskie. Na drugim zdjęciu jest to bodajże Orea 9 marki Koramic. Fajne rozwiązanie, ale raczej dość kosztowne, żeby tym zabudowywać całą elewację. Raczej robi się to tylko w części, np. dwie - trzy warstwy dachówki kładzione są w pionie, a poniżej idzie już normalna elewacja. Osobiście wolałbym nawet to drugie rozwiązanie z praktycznego punktu widzenia. Dachówki w pionie trzymają się na łatach i zamkach, ale nie są dodatkowo zabezpieczane zaprawą. W związku z tym trwałość takiego rozwiązania w przypadku wykorzystywania go na całej elewacji może być trudna do przewidzenia. Do momentu kiedy dachówka płaska jest na dachu i w górnej części elewacji - tu nie mam żadnych obaw. Ale im niżej tym więcej się może stać (mechanicznie) z dachówkami. Polecałbym raczej cegły albo płytki klinkierowe, które będą mieć podobną fakturę i wygląd, ale będą zdecydowanie bardziej solidne, bo to jednak inna konstrukcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Galicjusz 23.07.2015 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2015 Dzień dobry, Jest dokładnie jak Pan pisze. Cały montaż systemu, jego prawidłowość oraz estetyka zależy od wykonawcy. W instrukcji montażu maskownicy jest ukazany sposób jak go dokonać aby praktycznie nie było widać połączeń.Oczywiście, w związku z tym, że maskownice są 2 metrowe brak widocznych połączeń w ogóle nie jest możliwy. Z osobistych doświadczeń na budowie wiem, że przy dokładnym montażu estetyczny efekt jest możliwy do osiągnięcia. z poważaniemJakub Szeliga Galeco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigor 23.07.2015 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2015 Dzień dobry, Jest dokładnie jak Pan pisze. Cały montaż systemu, jego prawidłowość oraz estetyka zależy od wykonawcy. Galeco Tylko gdzie znaleźć takiego wykonawcę... Co do instrukcji jak montować to wcale nie jest tak prosto to wykonać. Zmarnowałem 3 dodatkowe maskownice by jakoś wyprostować "fale" które powstają na łączeniach a i tak nie jest jak na zdjęciach w katalogu. Gdybym teraz stanął ponownie przed wyborem systemu rynnowego to raczej poszedłbym w kierunku tradycyjnych rozwiązań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts