marecki73 17.04.2015 02:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2015 Cześć, chcemy wymienić stary tv w pokoju gościnnym, nowy tv ma mieć full hd, przynajmniej 42 cale, smart tv, Siedzimy od niego ze 2.5 m po lekkie przekontnej w lewo. Jakieś dobre rady co do doboru modelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_1* 17.04.2015 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2015 każdy w zasadzie będzie dobry ,unikaj 3 D bo to stare wycofane TV z europy zachodniej , dobry wybór to np LG , ja mam samsunga nie narzekam ale drugi raz bym wzioł LG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misiekd 17.04.2015 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2015 Mam Philipsa z Ambilight i powiem szczerze, że jak ktoś lubi oglądać TV kiedy za oknem jest ciemno to jest to super sprawa. Co do jakości obrazu to uważam, że jest bardzo dobra (przynajmniej w tych droższych modelach). Co do 3D to może jestem wybredny ale nie trafiłem jeszcze na TV, który wyświetlał by 3D w taki sposób żebym był usatysfakcjonowany - owszem dla dzieci fajny bajer ale nie do oglądania cały czas. Co do polecania konkretnych modeli to wypadało by chociaż granicę cenową wyznaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_1* 17.04.2015 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2015 tylko trzeba pamiętać że 3D to już jest lamus i tego nikt już nie produkuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomaszReczkowski 29.05.2015 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2015 Zwróćcie uwagę na technologię WIDI, są np. w LG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spain 02.06.2015 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2015 samsung polecam portal http://hdtvpolska.com/page/index.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanias78 15.06.2015 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 LG, 42 cale w zupełności nam wystarcza, zależy też jak często oglądasz tv i czy jest to prognoza pogody, czy lubisz dobre kino Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemek102 15.06.2015 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Polecam telewizory firmy SAMSUNG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tonek1 16.06.2015 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 samsung i LG idą łeb w łeb tutaj, a konkretne modele? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Św.Mikołaj 16.06.2015 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 samsung i LG idą łeb w łeb tutaj, a konkretne modele? Polecam Sony Brawia KDL50W828 lub 9. Co do marki to Samsung i Lg wymieniają telewizor na nowy po 3 widocznych pixelach koloru czerwonego(przy niebieskich i rużowych już tak fajnie nie jest),Sony wymieni ci już przy 1 widocznym pixelu i jeszcze dostaniesz list z przeprosinami od Sony. Ja dojrzałem 1 pixela u siebie po pół roku użytkowania, i za tydzień po wizycie serwisanta miałem już 2 nowy telewizor. Sony w dodatku ma możliwość wykupienia gwarancji na 5 lat za 250 zł, a za 350 zł to nawet wymienią ci gdy dziecko zrzuci telewizor i pęknie matryca. Nie ubliżając Samsungowi i Lg to mają problem z oprogramowaniem i jego aktualizacją po WiFi. Polecam również Panasonica Viere, Jeżeli chodzi o Sharpa to tylko Aquosy. O Philipsie zapomnij. Niestety Samsung się strasznie popsuł, Zdecydowanie poprawiło się LG. O modelu który wymieniłem mogę powiedzieć, że ma 50 cali i użytkuje go już rok, zakupiłem na mistrzostwa w tamtym roku. dałem 4 tysiące teraz kosztuje 3600, no ale wtedy to był nowość. Teraz za 4 tysiące mógłbym kupić już 55 cali Sony super współpracują ze smartfonami z Androidem. A obecnie Nowe sony ma na pokładzie również Androida. Ale to już półka wyższa kwotowo. A i w Sony masz MHL i inne porty do obsługi najnowszych urządzeń madialnych. Po za tym mają również Moduł Warunkowego Dostępu w który wsadzasz kartę od np. Cyfrowego Polsatu i nie musisz płacić Polsatowi 10 zł za dekoder w abonamęcie. Sony również posiada wbudowany dekoder Satelitarny i wystarczy ci tylko dokupić talerz i zagraniczne kanały RTL itp oglądasz za darmola (przy okazji tym samym odpada ci dodatkowy zewnętrzny na półce, a co za tym idzie obsługa dodatkowego pilota. Również mając wspomniany Moduł warunkowego Dostępu nie musisz korzystać z kolejnego Polsatowskiego Pilota czy też N telewizji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rakev 24.06.2015 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 Jakieś wymagania odnośnie telewizora? Czy ma posiadać 3d lub smart tv? Czekam na odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markss 29.06.2015 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2015 Wielu moich przyjaciół ma Samsungi i nie słyszę negatywnych opinii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olamala111 30.06.2015 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2015 Jeżeli chcesz mieć prawdziwego mercedes-a w pokoju zainwestuj w sony! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misiekd 30.06.2015 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2015 Jeżeli chcesz mieć prawdziwego mercedes-a w pokoju zainwestuj w sony! NIEPOLECAM W 2008 kupiłem Sony, nie pamiętam modelu, 50cali. Kosztował trochę ponad 7k PLN. Po dwóch i pół roku padła matryca, przyjechał pan i stwierdził, że tego się nie naprawia i telewizor do wyrzucenia. Szczęści, że wtedy sony dawało za free gwarancję na 5 lat. Wymieniłem na philipsa, którego mam do dzisiaj i obraz jest nie do porównania. Dzisiejsze Sony to nie jest to samo Sony, które jeszcze 20 lat temu wiodło prym w rozwiązaniach hi- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
superiore 09.07.2015 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 panas, sony, samsung czasami lg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kowe 12.07.2015 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2015 Ja radził bym pomyśleć z czego sie bedzie korzystac ja np nie korzystam ze smart Tv dlatego nie widze sensu dopłacać do kiego bajeru tak samo jeśli chodzi o 3D pomysleć i dopiero wybierać żeby nam bez sensu nikt w sklepie nie wciskał tego bo dobre bo w przyszłości sie przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sniper 20.07.2015 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2015 Ja radził bym pomyśleć z czego sie bedzie korzystac ja np nie korzystam ze smart Tv dlatego nie widze sensu dopłacać do kiego bajeru tak samo jeśli chodzi o 3D pomysleć i dopiero wybierać żeby nam bez sensu nikt w sklepie nie wciskał tego bo dobre bo w przyszłości sie przyda. Dziś już raczej w żadnym sklepie nikt nie wciska 3D. Ten temat powoli odchodzi na dalszy plan, nawet producenci przestają się nim chwalić (lub w ogóle robić), często nie dają okularów w komplecie. Za to Smart TV idzie w potęgę, każda firma tworzy własny super system. Samsung przerobił swojego smarta na Tizena, który za chwilę będzie w ich telefonach. Chodzi jak złoto i ślicznie wygląda. Sony za śladem Philipsa weszło w Android TV, który ma jeszcze drobne problemy, ale już jest przepotężny i wręcz bajeczny w obsłudze. Chyba jeszcze ze 2 firmy coś kombinują z androidem w telewizorach. LG już drugi rok z rzędu rozwija swojego bardzo ciekawego webOS 2.0, a Panasonic zawarł pakt z Firefox OS. Każdy z nich ma w sobie coś fajnego i używanie funkcji smart jak przeglądanie netu, youtuba czy granie w gierki to dziś standard. Nie da się z tego ot tak po prostu zrezygnować, więc sugerowanie komuś, żeby nie dopłacał do Smart TV mija się z celem, bo każdy TV to ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adrian1224 20.07.2015 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2015 Z moich znajomych każdy poużywał internetu w telewizorze przez parę dni a potem im się znudziło.Dla mnie przeglądanie internetu przy użyciu pilota to męczarnia a dokładanie do telewizora myszki i klawiatury to już w ogóle bez sens. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroles 20.07.2015 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2015 Z moich znajomych każdy poużywał internetu w telewizorze przez parę dni a potem im się znudziło. Dla mnie przeglądanie internetu przy użyciu pilota to męczarnia a dokładanie do telewizora myszki i klawiatury to już w ogóle bez sens. Przeglądanie stron WWW rzeczywiście jest mało wygodne, ale już możliwość puszczenia dzieciom bajek z youtube czy jakiegoś serwisu VOD - nie do przecenienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sniper 23.07.2015 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2015 Z moich znajomych każdy poużywał internetu w telewizorze przez parę dni a potem im się znudziło. Dla mnie przeglądanie internetu przy użyciu pilota to męczarnia a dokładanie do telewizora myszki i klawiatury to już w ogóle bez sens. Swoją wypowiedzią sugerowałem, że dziś nie da się kupić telewizora, który nie posiada tych funkcji. Wygoda to inna kwestia. Wpisanie prostego słowa pilotem potrafi zająć kilkadziesiąt sekund. Ale w moim Sony z Android TV mam mikrofon w pilocie, naciskam guzik i gadam do pilota. Rozpoznawanie mowy działa niemal perfekcyjnie i od razu dostaję gotowe wyniki na tacy, czy to w przeglądarce, czy YouTubie. Dużą zaletą tego systemu jest też możliwość instalowania aplikacji z Google Play, ot choćby gier (na razie w bardzo okrojonej ilości). Do konsoli jeszcze mu daleko, ale jest w sklepie parę pozycji w które można pograć bez komputera, Playstation czy Xboxa. Przeglądanie zdjęć, czy filmów z własnego serwera DLNA lub prosto z telefonu (np. przy użyciu Google Cast) to też funkcje smart, z których bardzo przyjemnie się korzysta. Takie bajery ma dziś każdy duży producent czy tego chcemy, czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts