garesla 28.07.2015 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2015 ja akurat za marką samsung nie przepadam(mój telefon od nich to niewypał). najbardziej bym poleciła LG. no i właśnie mniejszy niż 40 cali nie opłaca się kupować - najlepiej 42 lub 48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
generalnie 11.08.2015 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2015 a gdzie czerń panowie:) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misiekd 11.08.2015 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2015 ale co z tą czernią? Bo aktualnie czerń w TV full led to nie jest ta jarząca się szarość co w podświetlanych świetlówkami czy tylko na krawędziach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sniper 11.08.2015 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2015 a gdzie czerń panowie:) ? Czerń jest tutaj: https://pl.wikipedia.org/wiki/Czer%C5%84_%28ruskie_ch%C5%82opstwo%29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cichowskitomasz 14.09.2015 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2015 internet w TV ogranicza się u mnie przynajmniej do Youtuba sporadycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
general987 21.09.2015 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2015 ja posiadam telewizor z sony i jakoś nie narzekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tweeter 22.09.2015 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2015 Mam Samsunga. Jest dobrze. Mogę korzystać z nowych technologi Smart TV oraz wbudowanego wifi. To mi w dużym stopniu ułatwia zadanie. Jeśli nie chcę mi się ruszać sprzed przysłowiowego tv to zamiast lecieć gdzieś na laptopa sprawdzam konto w banku u mnie na Samsungu w czasie sprzątania (jak mnie żona zagoni ) słucham sobie również na nim poprzez aplikację Spotify moje najlepsze kawałki. Jakość obrazu jest bardzo dobra. Umożliwia odtwarzanie filmów w jak najlepszym możliwym obrazie. 1080 p czyli HD to jest po prostu magia na moich 40 calach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klemres 22.09.2015 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2015 Teraz nie ma co brać telewizora 32 cale, najmniejszy moim zdaniem to 40 cali. Cenowo dużo się nie rozni, a jak sie ogląda to jest duża różnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin455 23.09.2015 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2015 Ja właśnie zastanawiam się nad kupnem telewizora, mam dylemat pomiędzy Samsungiem a LG. Im więcej czytam porównań i testów tym większy zamęt w głowie. Chciałbym wydać od 2,5 do 3 kzł (około 47 cali). Może ktoś podrzuci konkretne modele? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dayilmor 25.09.2015 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2015 47 cali to już całkiem spory telewizor. Powiedz mi tylko jedną rzecz - czy w swoim pokoju masz wystarczająco dużo miejsca aby postawić sobie taką 'krowę' Bo co decyduję o tym, że TV będzie efektownym miejscem w pokoju? Na pewno to jeśli będzie miał odpowiedni rozmiar i nie będzie się go oglądać ze zbyt bliskiej odległości. Co mogę powiedzieć - kupiłem u siebie do pokoju jeszcze kiedyś 32 cale. To było za dużo. Pokój trochę malutki a my z rodziną nie mogliśmy w pełni wykorzystać jego całą moc i była troszkę kicha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darkros 25.09.2015 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2015 A ma ktoś telewizor z funkcją 3D? Używanie tego?jak wrażenia? Sam zastanawiam sie nad zakupem takiego cudu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 25.09.2015 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2015 u mnie odległość do ekranu to 4,8 m , wychodzi że mam mieć 65 cali ... yy nie za bardzo wyobrażam sobie u siebie taką krowę .. no i nie za często tv oglądam .. zupełnie nie wiem co kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misiekd 25.09.2015 23:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2015 porażka na maksa. Jeśli jeszcze któryś z domowników nosi zwykłe okulary to nie poogląda. Obraz jest przyciemniony, nieostry. Jeśli byłeś w kinie na jakimś 3D to w telewizorze wygląda to gorzej, głównie dlatego, że TV jest malutki w porównaniu do ekranu w kinie. Jeśli miałbyś do tego ekstra dopłacać to zastanów się dwa razy. Ja okulary wyjąłem z pudełka może z 5 razy i to tylko na początku po zakupie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baps 26.09.2015 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2015 porażka na maksa. Jeśli jeszcze któryś z domowników nosi zwykłe okulary to nie poogląda. Obraz jest przyciemniony, nieostry. Jeśli byłeś w kinie na jakimś 3D to w telewizorze wygląda to gorzej, głównie dlatego, że TV jest malutki w porównaniu do ekranu w kinie. Jeśli miałbyś do tego ekstra dopłacać to zastanów się dwa razy. Ja okulary wyjąłem z pudełka może z 5 razy i to tylko na początku po zakupie. Nie do końca. Pisałem o tym w wątku "TELEWIZOR, TV - modele, opinie, rodzaje". W technologii 3D ekran musi w tym samym czasie wyświetlać dwie klatki - po jednej dla każdego oka. Co za tym idzie tylko telewizor UHD jest w stanie wyświetlać 3D w rozdzielczości HD więc dobry efekt można uzyskać tylko na ekranie UHD. Poza tym musisz mieć co oglądać. 3D jest dobre tylko z filmów nagranych w 3D. Da się co prawda konwertować zwykły obraz ale to już nie to samo. Telewizor oczywiście musi być dość duży, porównanie z ekranem kinowym nie do końca chyba trafione - pokój w którym oglądasz filmy w domu też jest przecież o wiele mniejszy od sali kinowej. więc stosunek wielkości ekranu do pomieszczenia jest w miarę zachowany. Różnica jest taka, że ekran telewizora da się ogarnąć w całości a w kinie to bywa trudne. Ja mam LG z okularami pasywnymi i moim zdaniem efekt co najmniej dorównuje temu z kina. Osobiście jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misiekd 26.09.2015 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2015 co do porównania telewizora i sali kinowej - tutaj nie idzie o samą wielkość ekranu ale o stosunek ekranu do ściany, na której on jest. Innymi słowy w kinie ekran jest praktycznie na całej ścianie i niejako "efekt 3D" po bokach ograniczają ściany boczne. Wątpię aby ktoś miał pokój szeroki na szerokość TV. Tutaj ten efekt się rozłazi po bokach i tyle go widzieli. Co do jakości źródła to jak najbardziej się z Tobą zgodzę. Z tym, że do kina też nie chodzę na wersje 3D bo to dla mnie porażka. Krótkie podsumowanie jakie ja mam na 3D zdanie i jakie wrażenia po kilkunastu seansach - w kinie (mowa tylko o efekcie 3D) "wielkość" ekranu robi wrażenie - tam jak coś z tego ekranu wyskakuje to się człowiek uchyla. Przy TV, jeszcze jakimś mniejszym to tylko zwykły bajer, który nie nadaje się do tego aby oglądać z nim większą ilość filmów. U mnie początkowe wow szybko zostało zastąpione przez eeee. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klimon 29.10.2015 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2015 Ja właśnie zastanawiam się nad kupnem telewizora, mam dylemat pomiędzy Samsungiem a LG. Im więcej czytam porównań i testów tym większy zamęt w głowie. Chciałbym wydać od 2,5 do 3 kzł (około 47 cali). Może ktoś podrzuci konkretne modele? Samsung z serii H6400. Jak tańszy to 48 cali jak droższy to 55 cali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatagl 30.10.2015 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2015 Witammam trzy TV w domu Plazmę LG 60 cali LCD LG 40 cali Samsung UE48J6300 Curved (zakrzywiony)Obraz oczywiście najlepszy na tym Samsungu ale najbardziej lubię oglądać na tym dużym, dla mnie wielkość to najważniejszy parametr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beniek 20.09.2016 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2016 Cześć, A ja się dołączę do dyskusji i trochę ją odświeżę. Polecacie Samsunga, LG, a czy taki Hyundai będzie dobry? Potrzebuje około 50" ze smartTV w przyzwoitej cenie. Będę wdzięczny za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raine 26.09.2016 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2016 Telewizor telewizorem, ale trzeba mieć też odpowiedni sygnał, żeby jako tako to się prezentowało. Na dużym ekranie tylko 4K wygląda dobrze, a w TV nikt nie nadaje w takiej rozdzielczości. Pozostaje tylko BluRay, ale na co dzień to raczej filmów nie oglądamy. Dlatego dla mnie najbardziej optymalny jest ekran 42 cale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beniek 26.09.2016 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2016 Telewizor telewizorem, ale trzeba mieć też odpowiedni sygnał, żeby jako tako to się prezentowało. Na dużym ekranie tylko 4K wygląda dobrze, a w TV nikt nie nadaje w takiej rozdzielczości. Pozostaje tylko BluRay, ale na co dzień to raczej filmów nie oglądamy. Dlatego dla mnie najbardziej optymalny jest ekran 42 cale. Czyli może lepiej zainwestować w http://www.x-kom.pl/p/256371-telewizor-33-43-sony-kdl-43w755c-smarttv-fullhd-800hz-wifi-4xhdmi.html ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts