Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zakup telewizora

marecki73

Recommended Posts

• Odpowiedzi 57
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tak jak tu niektórzy piszą - telewizory LG będą praktycznie najlepszym wyborem. Sam jestem posiadaczem dwóch odbiorników, jeden mam już ponad rok, drugi od niedawna i jestem zadowolony. Ten drugi spełnia nawet Twoje wymagania, więc sprawdź go sobie lepiej. Chodzi o ten model http://www.opineo.pl/opinie-2184685-lg-42lm620s.html . Opinie o telewizorach LG są zazwyczaj pozytywne. Sam nie narzekam ani na obraz HD, ani na kolory.

Dzięki :)

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
Mamy Philipsa z Ambilight i jest rewelacyjny, polecam

Ambilight to skrót od "ambient lighting", czyli w wolnym tłumaczeniu "otaczającego oświetlenia". I właśnie tym jest technologia Philipsa - dodatkowym źródłem światła umieszczonym z tyłu telewizora.

Ambilight - To nie ma nic wspólnego z jakością telewizora, jego obrazu, dźwięku czy obsługi.

001-philips-42pfl9900d_aurea.jpg

Edytowane przez d7d

ale ma bardzo dużo wspólnego z odbiorem i komfortem oglądania, szczególnie w ciemnym pomieszczeniu. Mam od paru lat i jeśli (kiedy) mój aktualny model wyzionie ducha wiem, że następny też będzie miał ambilight bo to się po prostu świetnie ogląda i nie męczy oczu tak bardzo jak inne telewizory. Natomiast można kupić zarówno badziewie jak i super sprzęt z logiem dowolnej firmy.

co nie kupicie to za 1-2 lat będzie to już zabytek i dlatego zbytniej wagi bym do tego nie przykładał , ale smart musi być i chyba wszystkie to już mają

Nie masz racji z tym zabytkiem.

Co w takim telewizorze starzeje się tak nagle?

Komórkę też wymieniasz co 1-2 lata bo to zabytek?

Kupuje to co na dzień zakupu jest dobre i nie myślę, że za pół roku wchodzi nowa technologia.

"smart musi być" - dlaczego musi być?

co nie kupicie to za 1-2 lat będzie to już zabytek i dlatego zbytniej wagi bym do tego nie przykładał , ale smart musi być i chyba wszystkie to już mają

Większej bzdury nie mogłeś już wymyślić? Mam telewizor LCD Philips, nawet nie full HD tylko HD Ready, działa już 11 lat. A te smart TV to w czym niby są lepsze. Z TV jest jak z samochodami - im mniej bajerów tym żywotniejszy i mniej podatny na awarie sprzęt.

Gość Konto usunięte_1*
Większej bzdury nie mogłeś już wymyślić? Mam telewizor LCD Philips, nawet nie full HD tylko HD Ready, działa już 11 lat. A te smart TV to w czym niby są lepsze. Z TV jest jak z samochodami - im mniej bajerów tym żywotniejszy i mniej podatny na awarie sprzęt.

to że jak weszły pierwsze plazmy panasonica to ja pierwszy musiałem mieć ale co z tego jak za rok weszły nowe z okrojonym smart ale z odtwarzaniem oraz nagrywaniem filmów z usb , obecny to też najnowszy 3 lata temu samsung oled , fajny bajer ale to już zabytek bo nowsze maja trzy miliony hertzów wiecej :lol2: 4K i inne bzdety , a smart to fajna rzecz bo nie muszę siedzieć w kompie aby youtuba zerknąć czy tam baba jakieś serialiki przeoczone na ipli czy kilku innych platformach zobaczy , sport ,box , sporo tego tam jest , wart

to że jak weszły pierwsze plazmy panasonica to ja pierwszy musiałem mieć ale co z tego jak za rok weszły nowe z okrojonym smart ale z odtwarzaniem oraz nagrywaniem filmów z usb , obecny to też

najnowszy 3 lata temu samsung oled , fajny bajer ale to już zabytek bo nowsze maja trzy miliony hertzów wiecej :lol2: 4K i inne bzdety , a smart to fajna rzecz bo nie muszę siedzieć w kompie aby youtuba zerknąć czy tam baba jakieś serialiki przeoczone na ipli czy kilku innych platformach zobaczy , sport ,box , sporo tego tam jest , wart

Kolejna ofiara smartfonizacji.