TomiNeo 17.04.2015 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2015 Przymierzam się do wymurowania komina systemowego i mam pytanie odnośnie takiej kwestii: czy można stawiając komin w zaprawę zatapiać pręty stalowe? Chodzi mi o to że pustaki mają niemalże idealne wymiary zewnętrzne i pomyślałem że można by się wspomóc układając w zaprawę drut stalowy fi6 i w ten sposób ułatwiając sobie poziomowanie. Dla sprawdzenia ułożyłem e ten sposób na sucho 10 warstw przekładając prętem i wychodzi idealnie. Czy są jakieś przeciwwskazania do zatapiania pręta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 17.04.2015 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2015 Jakiś czas temu czytałem tu na Forum o wkładaniu prętów stalowych w te 4 otwory w pustaku systemowym, ale w spoiny(?) - jeszcze NIE, bo PO CO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 18.04.2015 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2015 Przymierzam się do wymurowania komina systemowego i mam pytanie odnośnie takiej kwestii: czy można stawiając komin w zaprawę zatapiać pręty stalowe? Chodzi mi o to że pustaki mają niemalże idealne wymiary zewnętrzne i pomyślałem że można by się wspomóc układając w zaprawę drut stalowy fi6 i w ten sposób ułatwiając sobie poziomowanie. Dla sprawdzenia ułożyłem e ten sposób na sucho 10 warstw przekładając prętem i wychodzi idealnie. Czy są jakieś przeciwwskazania do zatapiania pręta? Poziomowanie ułatwia zaprawa systemowa np Schiedla. Potrzebujesz 2-3 worki taniej jak barszcz oryginalnej zaprawy. Pręty utrudniają pracę. Skoro jest idealnie, to po co Ci pręty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts