Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Śrubunki do baterii na lewy gwint. Pomocy.

kprusak

Recommended Posts

Witam serdecznie użytkowników i administrację.

Mam kłopot ze znalezieniem chromowanych śrubunków do bateri AXON hansgrohe, które montuje się inaczej niż w standardowych mediach, czyli nie do baterii. Te montuje się do ściany i do nich dokręca się baterię. Gwint lewy, zewnętrzny 27mm, czyli chyba calowy.

Baterię tą kupiłem z 8 lat temu, śrubunki się zgubiły przy przeprowadzce, nie wiem gdzie mogę je dostać. Najlepiej by było gdyby można było kupić wysyłkowo, lub jeśli nie to w okolicach Stramnic woj wielkopolskie. Tam mieszka mój znajomy, który często jeździ do Holandii, i mógłby mi kupić.

Mieszkam w Holandii i przeszukałem wszystkie sieciowe markety budowlane typu obi Hornach itp.

Szkoda że z tym taki kłopot, bateria ta kosztuje nie mało, a teraz kiedy zamierzam zdemontować brodzik i zamontować wannę, ta bateria była by jak znalazł.

Poniżej wkleję zdjęcia jak wygląda i liczę na pomoc specjalistów.

Dziękuję bardzo.

2265795_bateria843.jpg

bateria 838.jpg

bateria 840.jpg

Edytowane przez kprusak
Chciałem dodać kolejne zdjęcie.

• 2 weeks później...