bestb 18.04.2015 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2015 Zdecydowałem się na deskę Kahrs do kuchni którą chce położyć na zielona płytę OSB do której chce przykleić deskę. Nie wiem jakiego kleju użyć oraz czy mam płytę OSB oszlifować przed klejeniem, czy gruntować? każdy sugeruje cos innego...Powierzchnia niewielka około 13m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monkey222 18.04.2015 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2015 Zdecydowałem się na deskę Kahrs do kuchni którą chce położyć na zielona płytę OSB do której chce przykleić deskę. Nie wiem jakiego kleju użyć oraz czy mam płytę OSB oszlifować przed klejeniem, czy gruntować? każdy sugeruje cos innego... Powierzchnia niewielka około 13m2 Wiele osób kładzie na osb bez szlifowania ale jednak zaleca się przeszlifowanie płyty- nie zaszkodzi i wiele nie kosztuje a napawne da większą gwarancje że wszystko będzie ok. Na kleju też nie ma co oszczędzać i należy użyć jakiś dobry dwu składnik - my używamy klejów berger seidle lub uzina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 18.04.2015 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2015 Zdecydowałem się na deskę Kahrs do kuchni którą chce położyć na zielona płytę OSB do której chce przykleić deskę. Nie wiem jakiego kleju użyć oraz czy mam płytę OSB oszlifować przed klejeniem, czy gruntować? każdy sugeruje cos innego... Powierzchnia niewielka około 13m2 przeczytaj zalecenia producenta kleju i będziesz wiedział co masz zrobić z płytą. Ja bym oczyscił z wosku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koziaj 21.04.2015 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2015 Zdecydowałem się na deskę Kahrs do kuchni którą chce położyć na zielona płytę OSB do której chce przykleić deskę. Nie wiem jakiego kleju użyć oraz czy mam płytę OSB oszlifować przed klejeniem, czy gruntować? każdy sugeruje cos innego... Powierzchnia niewielka około 13m2 Witam. Generalnie zasada jest taka, że płyty drewnopochodne (OSB, MFP) lepiej jest delikatnie przeszlifować przed klejeniem. Zaś do ich klejenia używamy klejów rozpuszczalnikowych. Pozdrawiam.; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts