figotako 18.04.2015 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2015 witam mam pytanie jaka musi byc odleglosc od przewodow wysokiego napiecia bo mam do kupienia dzialke 27 arow w atrakcyjnej cenie tylko martwia mnie te przewody wysokiego napiecia dzialka jest budowlana ale nie cala tak jak na zdjecia ponizej to te przewody wchodzic benda na samym koncu dzialki a dom bendize stal na poczatku dzialki z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 18.04.2015 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2015 To jest linia chyba 110kv czyli malutka https://www.facebook.com/groups/ZabiaWola400kV/ Ja bym tej działki nie tknął długim kijem. Ale to jest tylko moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
figotako 18.04.2015 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2015 autorus czemu? dlatego tu pytam zeby sie inni wypowiedzieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 18.04.2015 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2015 (edytowane) Tak kiedyś sobie pomyślałem co odpowiem jak Ktoś zada podobne pytanie to myślę, że dobrą odpowiedzią będzie 1m na każde 100V to rozsądna odległość. Pozdrawiam Edytowane 18 Kwietnia 2015 przez CityMatic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 18.04.2015 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2015 Tak kiedyś sobie pomyślałem co odpowiem jak Ktoś zada podobne pytanie to myślę, że dobrą odpowiedzią będzie 1m na każde 100V to rozsądna odległość. Pozdrawiam Dobrze, że sie poprawiłeś z tymi 100V bo jakbyś po domu sie poruszał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
figotako 18.04.2015 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2015 tzn panowie jak to rozumiec? jakie sa minusy tego i czy nie bendize problemu na pozwolenie na budowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 18.04.2015 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2015 Dobrze, że sie poprawiłeś z tymi 100V bo jakbyś po domu sie poruszał To wszystko przez to że piszę telefonem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 18.04.2015 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2015 tzn panowie jak to rozumiec? jakie sa minusy tego i czy nie bendize problemu na pozwolenie na budowe? Z pozwoleniem może nie ale ze zdrowiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 18.04.2015 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mall 18.04.2015 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2015 (edytowane) Jaka odległość jest od tych linii ? Niekiedy w mpzp są ujęte minimalne odległości (u mnie w mpzp od 7,5 do 30 m w obydwie strony). Mieszkanie przy takiej linii to ryzyko. Tak samo jak picie wody z brudnych rur, zycie koło elektrociepłowni, w centrum miast czy przy ruchliwej drodze. Edytowane 18 Kwietnia 2015 przez Mall Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
figotako 18.04.2015 21:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2015 autorus tam takiej niema lini zapewne co dales do linka CityMatic tzn co z zdrowiem? panowie ten dom nie bendzie stal pod kablami moze to tak na zdjeciach widac te kable wchodza na dzalke pod koniec ta dizalka ma dlugosci 117 metrow a dom bedzie na poczatku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 19.04.2015 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 Zmierz. Jeśli pomiar wyjdzie w granicach 0,1 miliTesli do 1 miliTesli - buduj. Pole magnetyczne może nawet leczyć, ale nie w takim natężeniu jak na tej działce (jak myślisz, skąd się wzięła atrakcyjna cena?) " Według badań przeprowadzonych w Polsce i Stanach Zjednoczonych pole magnetyczne 50 Hz może wpływać na występowanie pewnych chorób, także nowotworów. Badania wykazały również, że ryzyko wystąpienia nowotworów krwi u dzieci mieszkających w sąsiedztwie linii wysokiego napięcia oraz transformatorów jest dwa razy większe niż u dzieci mieszkających z dala od tego typu urządzeń. Naukowcy zauważyli, że choroba ta może się ujawniać w dalszych pokoleniach. Z kolei u dzieci, których ojcowie mieli zawody związane z elektryczności oraz jednocześnie pracowali z rozpuszczalnikami wykryto wzrost zachorowań na nowotwory mózgu. Również dzieci, których matki podczas ciąży używały poduszek elektrycznych 2,5 razy częściej zapadają na te nowotwory. Badania wykazały również częstsze zapadanie na raka mózgu i piersi u osób, które pracują przy polu 50 Hz. Naukowcy zauważyli, że osoby które mieszkają w pobliżu linii wysokiego napięci są bardziej podatni na depresje oraz częściej popełniają samobójstwa. " źródło:http://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&ved=0CCoQFjAB&url=http%3A%2F%2Fsciaga.pl%2Ftekst%2F26318-27-wplyw_pola_elektrycznego_i_magnetycznego_na_czlowieka&ei=cjozVfKuCorSaILMgZAI&usg=AFQjCNGFEravXqhwjtsJ93z2ztnT9kqOdg&bvm=bv.91071109,d.d2s&cad=rja Poczytaj też inne opracowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 19.04.2015 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 Dla tego napisałem że lepiej tej działki do celów mieszkaniowych nie kupować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
figotako 19.04.2015 13:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 dzieki panowie za porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
figotako 20.04.2015 08:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2015 panowie widac na mapce gdzie ida te przewody moze teraz ktos sie wypowie czy moze brac czy odpuscic to jest ta na czerowono Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek69 20.04.2015 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2015 Jaka będzie odległość od budynku do przewodów w rzucie pionowym wzdłuż działki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
figotako 20.04.2015 21:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2015 mirek 69 mozesz jasniej ? jestem swiezak z te dziedinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
figotako 20.04.2015 21:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2015 mam dzisiejsza mapke zielone to budowlane a na dole czerowne to linia wysokiego napiecia na tej nowej to dom powstal obok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek69 28.04.2015 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2015 Dla jasności - pracuję w energetyce.rozumiem, że chcesz kupić działkę 1016/169, to jeśli miałbyś się wybudować w sąsiedztwie domu na działce 1015/169 to nic poza dyskomfortem wzrokowym Ci nie grozi.Odległości są wystarczające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts