Arrival 18.04.2015 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2015 WItam, Wykańczam mieszkanie i mam problem z zestawem podtynkowym - geberitem. Rura odpływowa w posadzce jest wyprowadzona nie na środku stelaża, ale zaraz za jego obrysem i nieco wyżej od poziomu posadzki. Trzeba by dać kolano i przedłużkę, by podłączyć do tego rurę spustową z geberita. Problem w tym, że wtedy kolano z geberita, zamiast być skierowane w dół, będzie szło w bok, prawie poziomo, z niewielkim spadem, do kolejnego kolana, skierowanego w dół i podłączonego do wyprowadzonego odpływu. Czy może to tak być zrobione? Czy lepiej przerabiać kanalizację i przedłużyć rurę aż pod środek geberita? Czy jak będzie podłączone jak na rysunku, gorzej będzie się spłukiwało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 19.04.2015 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 może być tak zrobione jak narysowałeś, wystarczy aby był minimalny spadek na tym odcinku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arrival 19.04.2015 14:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 I nie ma to różnicy na odprowadzanie ścieków z miski wc? Nie będzie tak, że woda z wc będzie wolno schodziła, bo nie będzie zasysana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rolmik 19.04.2015 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 ja mam jeszcze mniejszy spad tzn między dolną krawędzią rury w ścianie a geberita jest 8cm więc to możesz dać np kolanko 67st i w razie jak coś jeszcze 15st poprawić ja mam u siebie kolanko 30 kawałek rury prostej traką gumową redukcje 90/110 i kolanko z geberita i wsio smiga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arrival 22.04.2015 07:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2015 Dzięki za odpowiedzi. Żadnego głosu przeciwko, to mam nadzieję, że rzeczywiście wszystko będzie w porządku i woda będzie schodzić normalnie. W sumie też nigdzie nie znalazłem jakichś wytycznych, odnośnie spadku rury odpływowej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts