bobiczek 22.07.2016 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2016 Moja odpowiedź (poprosił na privie Adaxis) będzie mam nadzieje pożyteczna - li tylko z doświadczeniami starego użytkownika Marleya.Rynny i spusty wiszą i funkcjonują lata i zimy od roku 2003.Tanie wtedy nie były.AleAle jak to w życiu - "tanie mięso psy jedzą'" więc wziąłem te droższe.Kolor od 13 lat niezmienny - kolor miedzi....nic a nic się nie odbarwił. Na słońcu, na mrozie, od południa od połnocy - rynny mam wciąż w kolorze jaki zamawiałem lata temu. I za to Marleyowi należy się plus i szacun.Minusy ale ma - żeby nie byłoStrasznie kruche te opsaki do spustów.Prawie wszystkie sie uje...ały...niestetyZrobiłem tak. Taką perforowaną taśmą ocynkowaną przykręcałem - a później na to połamana ozdóbka plastikowa - i jest git.Nic nie widać, a rury spustowe się trzymają ekstraPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 22.07.2016 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2016 Potwierdzam, u mnie też z 8 lat wiszą i nic. Jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adaxis 23.07.2016 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2016 Dzięki! Zawsze myślałem, że stal ma większą rozszerzalność, ale widzę, że to plastik ma 5x większą! A powiedźcie z praktyki, czy rynny stalowe nie strzelają, to zagrożenie dot. to tylko plastikowych? Stalowe jednak będą lepsze -czy tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts