Gość Meblezwikliny 28.06.2004 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2004 Tak jak w temacie, proszę o pomoc.TPSA nie chce mi zrobic telefonu " na kabelku"Czy zgodzić się na założenie radiowego?Jak to wygląda i czy przeszkadza w domu?W telekomunie nie mgę uzyskać na ten temat żadnych informacjiproszę o pomocPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaiM 28.06.2004 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2004 ja widze same minusy np taki ze zapomnij o jakims w miare szybkim internecie, rowniez Neostrada itd itp odpada w przedbiegach no ale nie wszystkim w koncu jest potrzebny w domu internet... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Meblezwikliny 28.06.2004 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2004 No to co począć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 28.06.2004 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2004 Nie wiem skąd jesteś, ja pod W-wą korzystam z usług Netii. Teraz trochę zliberalizowano rynek w Polsce. Poszukaj w internecie informacji nt. nowych firm telekomunikacyjnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 28.06.2004 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2004 Witam. Plus to, że w ogóle działa.Reszta to minusy. Powolne fax-y i praktycznie nienadający się do użytku dial-up do Internetu, możliwość bardzo łatwego podsłuchiwania, nie działa kiedy nie ma prądu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 28.06.2004 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2004 Witam. Plus to, że w ogóle działa. Reszta to minusy. Powolne fax-y i praktycznie nienadający się do użytku dial-up do Internetu, możliwość bardzo łatwego podsłuchiwania, nie działa kiedy nie ma prądu. Działa, działa, ma wbudowany akumulator podtrzymujący zasilanie Faktem jest, że te szumofony nadają się co najwyżej do pogaduszek Czy TPSA w ogóle nie ma linii kablowych wokół Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karol N. 28.06.2004 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2004 Ja mam radiolinie "Dialog". Dziala to czasami dziwnie. Przerywa rozmowy, czasami nie mozna sie do mnie dodzwonic, czasami ja sie nie moge dodzwonic. W serwisie powiedziano mi, ze uzywam starego aparatu telefonicznego co w czesci odpowiada prawdzie. Szumy sa niezalezne od aparatu telefonicznego. Czekam z utesknieniem na linie telefoniczna kablowa polozylem nawet przepusty pod chodniczkami i podjazdem coby nietrzeba ich rozbierac, polozylem tez rurki po wylewka aby telekomunikacja nie musiala mi powieszac na elewacji takiej pieknej skrzynki/zlacza i rurek do przewodu tylko w pomieszczeniu gospodarczym. Dziwne jak oni "stroja" te elewacje i inwestorzy sie na to zgadzaja chyba, ze musza sie na to zgodzic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość meblezwikliny 28.06.2004 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2004 Kabel mam nie tyle w poblizu co na swojej działce.W pobliże kabla doprowadziłem przewód telefoniczny z domu.Dla szanownej telekomuny to jednak za mało zeby postawić kawałek betonowego słupka więc zaproponowali radiowy.Moze radiowy jest dla nich tańszy? Generalnie nie ma z kim rozmawiać w tej firmie.Dzieki za zainteresowanie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
juras 28.06.2004 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2004 W zasadzie tak jak to zostało ujęte jedyny + to fakt, że sie można dodzwonić, miejsca nie zajmuje, jakość w sumie OK, ale pamiętaj, jeżeli będziesz używał w systemie alarmowym (o ile taki planujesz) powiadamianie telefoniczne nie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
juras 28.06.2004 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2004 Inna sprawa - ostatnio gość z telekomunikacji, który planował rozbudowę sieci i budżet na nowy rok zaproponował mi, bym zgłosił chęć posiadania ISDN i jest szansa, że położą linię a z usługi się wycofam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewak39 28.06.2004 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2004 Kabel mam nie tyle w poblizu co na swojej działce. W pobliże kabla doprowadziłem przewód telefoniczny z domu.Dla szanownej telekomuny to jednak za mało zeby postawić kawałek betonowego słupka więc zaproponowali radiowy. Moze radiowy jest dla nich tańszy? Generalnie nie ma z kim rozmawiać w tej firmie. Dzieki za zainteresowanie Pozdrawiam Jak rozumiem z wypowiedzi w innym miejscu, powinienes namierzyc lokalnego montera i sie z nim zaprzyjaznic! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 28.06.2004 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2004 Działa, działa, ma wbudowany akumulator podtrzymujący zasilanie ... Jeśli brać pod uwagę tylko ten współczesny, na Centku to i owszem... Masz rację. Wyraziłem się nieprecyzyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szeryf2 28.06.2004 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2004 Kabel mam nie tyle w poblizu co na swojej działce. W pobliże kabla doprowadziłem przewód telefoniczny z domu.Dla szanownej telekomuny to jednak za mało zeby postawić kawałek betonowego słupka więc zaproponowali radiowy. ja mam taką samą sytułację.przez moją działkę przechodzi główny siatłowód. We wrześniu 2003 odwiedził mnie pracownik "ukochanej TP" z zapytaniem czy nie chcę założyć telefonu. Bardzo chcialem tym bardziej ,ze miesiac wczesniej ukonczylem budowe domu. zlozlem zamowienie na telefon tylko na kablu. po 2 tygodniach zjawili sie monterzy z antena informujac mnie ze nie ma mozliwosci montarzu kabla. nie pozwoliem na montaz. i tak sprawa ucichla. w marcu br. zobaczylem moje nazwisko wraz z numeren tel. gdy ja nie mam tego tel. macie racje w TP nie ma z kim rozmawiac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 28.06.2004 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2004 stanowczo odradzam radiolinię tepsy! Miałam - nie dało się korzystać. Ciągłe awarie, brak sygnału.Lepiej nic nie mieć, albo mieć komórkę, bo z rediolinią tepsy jest za dużo kłopotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 28.06.2004 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2004 Witam moja mama miała przez pewien okres czasu zanim doprowadzili kable i działo bez zarzutu zaznaczę że wykorzystywane było tylko do rozmów ( o internecie i inych nowościach można zapomnieć ).Tak więc trzeba się zastanowić do czego masz zamiar używać jak znam życie to do innych celów niż tylko rozmowy więc naciskaj na kable choć wiem że to trudne nawet jak się ma wszystko pod nosem.Pozdrawiam Aga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szpulka 28.06.2004 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2004 Ktoś na forum doradzał firmę skynet (okolice Warszawa płn-zach) http://www.skynet.net.pl/Mają tam abonament 129złPrędkość ściągania danych 640 kb/s Prędkość wysyłania danych 160 kb/s Objętość konta pocztowego 50 MB Miejsce na stronę WWW 30 MB Limit ruchu 15 GB/miesiąc Ograniczenia czasowe Brak Czy to dobre warunki?Czy 15 GB/miesiąc to dużo? Dużo korzystam z internetu ale filmów i muzyki nie zciągam. Nie potrafię oszacować czy to dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaiM 28.06.2004 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2004 Hej Szpulka, moim zdaniem jezeli nie sciagasz filmów to te warunki są w zupełności wystarczające. Przeglądając strony i wysyłając e-maile nie zapełnisz nawet 5GB o 15GB nie mówiąc - więc margines masz spory. Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jędrzej 28.06.2004 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2004 Radiotelefon tepsy to jest szmelc, ale jak nie masz wyjścia to musisz. Niech Ci przynajmniej dadzą aparat Motoroli, to przynajmniej do rozmów wystarczy. Może SFERIA ma u Ciebie zasięg (ale niewiele o niej wiem). Ostatnio był podobny wątek i wiele osób mówiło, że można się obyć bez tepsy - komórki tanieją i dają dostęp do internetu... ale też nie wiem czy to tak do kończ się zprawdza (po dwóch latach wywalczyłem zamianę radiolini na kablowy i odetchnąłem z ulgą) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewak39 28.06.2004 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2004 Czy 15 GB/miesiąc to dużo? Dużo korzystam z internetu ale filmów i muzyki nie zciągam. Nie potrafię oszacować czy to dużo. Wyszlo mi wlasnie, ze 25 minut filmu kreconego na komunii corki zajelo 1.4 GB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewak39 28.06.2004 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2004 A propos Skynet, wlasnie sobie popatrzylam na ich strone i nie wiem, jak oni ten Internet zapewniaja... Satelitarnie czy jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts