qosek 20.04.2015 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2015 (edytowane) Cześć Za chwilę (3 tygodnie) rozpoczynam budowę (Rododendrony 6 G2N ze zmianami).Jedną ze zmian było przerobienie ścian działowych z KG (na poddaszu) na Silkę. Z tego co sprawdziłem, to architekt adaptujący wpisał tą zmianę, ale nie wpłynęła ona na:- zmianę fundamentów- zmianę stropu (monolit)Zgodnie z projektem ścianek działowych na poddaszu mam ok. 70m2 -> z prostej matematyki wychodzi mi, że obciążenie będzie większe o jakieś 7 ton. Czy ktoś jest w stanie mi powiedzieć, czy:- to przeoczenie architekta (i musze porozmawiac o ponownym przeliczeniu)- projekty Archonu są tak przewymiarowane, że te dodatkowe 7 ton nic nie zmienia. (możliwe, że są tak przewymiarowane, z tego co się dowiedziałem zmiana blacho-dachówki na dachówkę ceramiczną też nie wymaga zmiany w więźbie - 6 G2N i 6 G2 mają taką samą więźbę a jeden ma ceramiczną, a drugi blacho-dachówkę) Dzięki. Edytowane 20 Kwietnia 2015 przez qosek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts