slawekgrz 20.04.2015 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2015 Z sąsiadem dzieli mnie murowany mur o wysokości 1m z opierzeniem, sąsiad wyraził zgodę na podwyższenie ogrodzenia abyśmy siebie nie oglądali za dużo. Chciałbym przytwierdzić panele ogrodzeniowe aby bluszcz się po nich piął i moje pytanie brzmi - jak przymocować słupki do istniejącego muru, gdzie muszą mieć dystans ok 5cm aby nie uszkodzić opierzenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mecenas41 20.04.2015 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2015 Zamiast bluszczu do paneli ogrodzeniowych zamontuj taśmy ogrodzeniowe. Efekt zasłonięcia widoczny natychmiast tzn. od momentu zamontowania. Zasłonięte będziesz miał przez cały rok i przynajmniej będzie to ładnie wyglądało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawekgrz 23.04.2015 18:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2015 taśmy to nie to w co celuję*, bluszcz też jest zimozielony, "wisi" go ponad metr i jest świetnie zakorzeniony więc długo czekać też nie będę. A wracając do pierwotnego pytania - ktoś, coś? Myślałem o mocowaniach do masztów, jednakże są do słupków okrągłych a słupki panelowe są prostokątne w przekroju (6x4cm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts