VitGryfny 20.04.2015 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2015 Witam wszystkich, Położono mi około 18 merów podłogi drewnianej i zalecono zabezpieczyć powierzchnię środkiem OSMO... który to kosztuje 380 zł za 2,5l. Zastanawiam się czy jest jakiś kompromis na który mógłbym zejść trochę z kosztów a otrzymać zbliżony efekt. Dodatkowo chciałem zapytać czy Bondex będzie dobry do zabezpiecznia podłogi od spodu, który tworzy sufit dla piętra niżej. Pan w Castoramie powiedział, że będzie to środek odpowiedni ponieważ nie zionie chemią i nie truje domowników... mi wydaje się (zgodnie z grafiką na puszcze), że służy do trucia robali Pozdrawiam, Witek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trumidor 21.04.2015 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2015 Bardzo zbliżonymi produktami do osmo mają producenci tover i saicos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArorL 24.04.2015 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2015 (edytowane) Witam Witku! Położono u Ciebie Osmo, to przy Osmo bym pozostał, to bardzo dobry olejowosk i lepiej nie nakładać marketowych środków na niego, aby nie było dziwnych niespodzianek. Jednak nie wiem dlaczego masz wydać aż tyle. Jeśli podłoga została poolejowana Osmo prawilnie czyli olej kolor i 2 warstwy twardego wosku olejnego, to jedyne co powinieneś zrobić to myć podłogę Osmo Wish Fix, 1 nakrętka na 1l wody przy myciu, lepiej użyć środka mniej niż więcej. Raz na 6-12 miesięcy dobrze zabezpieczyć podłogę środkiem do pielęgnacji wosku nr 3029 lub 3087 (w przypadku bielonych podłóg) ale to koszt ok 120zł, a środka starczy Ci na ok 100m pielęgnacji czyli na 5 razy. Nakładanie twardego wosku olejnego powinieneś sobie zrobić najwcześniej za 5 lat, bo teraz nie ma sensu, a jak będziesz systematycznie nakładać 3029 i myć Wish Fixem to pewnie nie będzie w ogóle sensu nakładać twardy wosk olejny. Pamiętaj że im więcej wosku na podłodze tym rysy są bardziej widoczne, podłoga powinna być zabezpieczona ale nie nadmiernie bo to przyniesie odwrotny efekt. Edytowane 24 Kwietnia 2015 przez Redakcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts