Piencu 08.05.2015 17:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2015 U mnie założenie będzie takie, ze latem pompa będzie produkowała zimna wodę, która będzie nadmuchiwana przez rekuperację.Chyba dobrze wymyśliłem. Ten zimny obieg będzie odcięty od podłogówki, by nie wprowadzać dyskomfortu chodzenia po zimnej podłodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwxw 08.05.2015 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2015 która będzie nadmuchiwana przez rekuperację. tzn. chcesz zrobić wymiennik woda/powietrze i podłączyć do reku ? Obawiam się że reku nie da rady klimatyzować pomieszczenia, bo ma za małą wydajność. Jeśli reku ma nawiew 200m3/h, a najmniejsza klima 2kW ponad 700m3/h to i efekt chłodzenia przez reku będzie mizerny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piencu 10.05.2015 11:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2015 Czy ma klimatyzowac, czy chłodzić? Na klimatyzacje to za mała wydajność z tego co napisałem... Zobaczymy jeszcze co mi zaproponują sprzedawcy/instalatorzy/projektanci rozwiązania.Wybieram takie firmy, które zaproponują mi rozwiazanie z wykonaniem kompleksowo. Nie chce by pózniej jedna ekipa przepychala sie z druga czyja to wina. Oni zaproponowali to rozwiazanie w rozmowie telefonicznej. Zobaczymy co będzie na papierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts