Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Aranżacja salonu - oceńcie

pstro

Recommended Posts

Duzo lepiej teraz:-) Jedynie ta cegla - rowniez odnioslam wrazenie ''wcisnietej'' jak gdyby na sile.

cegła będzie zlikwidowana, dołożymy białe listwy przypodłogowe, bo tego brakuje; zobaczymy tez wersję z grafiką cz-b i dwiema ramkami; pokażę, jak będzie gotowa.

a co myslicie o zamianie drewnianych żaluzji na roletę rzymską?

wersja odchudzona - co myślicie?

kredka - zostaje żaluzja z białego drewna

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=314690&d=1430089609

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=314691&d=1430090530

render026a.jpg

render026a.jpg

render027.jpg

Edytowane przez pstro

Bez urazy, ale ten salon jakoś do mnie nie przemawia. Jest strasznie... zimny :/ A wydaje mi się, że pomieszczenie, w którym spędza się najwięcej czasu powinno być przytulniejsze. No, ale wiadomo każdy ma swój gust :)

szczerze mówiąc - dla mnie także, ale młodzież tak sobie życzy i tak ma :)

Bez urazy, ale ten salon jakoś do mnie nie przemawia. Jest strasznie... zimny :/ A wydaje mi się, że pomieszczenie, w którym spędza się najwięcej czasu powinno być przytulniejsze. No, ale wiadomo każdy ma swój gust :)

Przytulny czyli jaki? I czemu zakładasz, że każdy potrzebuje przytulności?

Mi się akurat ten salon nie podoba z wielu powodów (podłoga, sufit, ława) ale też nie uważam, że wszystko musi być przytulne ;)

Przytulny czyli jaki? I czemu zakładasz, że każdy potrzebuje przytulności?

Mi się akurat ten salon nie podoba z wielu powodów (podłoga, sufit, ława) ale też nie uważam, że wszystko musi być przytulne ;)

może uściślę, że jest to mieszkanie na parterze w bloku z kawałkiem ogródka za oknem. Zapewne podłoga drewniana wyglądałaby o niebo przytulniej, ale po jednym sezonie byłaby poniszczona od nanoszonego piasku etc.

Zamysł właścicielki jest taki, by baza postała stała kolorystycznie a więc czerń - biel - szarości a ewentualne zmiany kolorystyczne regulować dodatkami - zasłony, bibeloty etc.

Inną sprawa jest to, że jest to ich pierwsze własne lokum - a sami wiecie, że w kolejnym robilibyśmy wszystko inaczej :)

Myślę, że poczekajmy na zdjęcia z realizacji; z tego, co wiem, to narożnik oraz lampa są już zamówione, tv w miarę standardowe, więc tak naprawdę pierwsze skrzypce zagrają dodatki, których na wizualizacji nie zamieszczałem.

Czyż niedbale rzucone gazety na blacie i rośliny na półce nie ociepliłyby tego sterylnego wnętrza? :)

Ogolnie mi sie podoba a co do konstruktywnej krytyki to troche uderza nowoczesnoscia jakiej nie lubie... taka troche "star-trekowa'' i taki charakter nadaje wlasnie ta lawa. Jak dobrze zrozumialam - jest to lawa, ktora rozklada sie na stol wiec nie tak latwo o jakis fajny zamiennik. Ja bym jednak poszukala. Cala sciana z oknem, obrazki i kinkiety na scianie i tv mi sie podoba ale podloge bym zmienila, jesli plytki jeszcze nie kupione. Jest przeciez calkiem sporo fajnych drewnopodobnych plytek, ktore by idealnie tam pasowaly (jesli parkiet odpada). Ocieplilyby calosc i nadaly ''pokojowego'' charakteru. Edytowane przez kredka007

Ogolnie mi sie podoba a co do konstruktywnej krytyki to troche uderza nowoczesnoscia jakiej nie lubie... taka troche "star-trekowa'' i taki charakter nadaje wlasnie ta lawa. Jak dobrze zrozumialam - jest to lawa, ktora rozklada sie na stol wiec nie tak latwo o jakis fajny zamiennik. Ja bym jednak poszukala. Cala sciana z oknem, obrazki i kinkiety na scianie i tv mi sie podoba ale podloge bym zmienila, jesli plytki jeszcze nie kupione. Jest przeciez calkiem sporo fajnych drewnopodobnych plytek, ktore by idealnie tam pasowaly (jesli parkiet odpada). Ocieplilyby calosc i nadaly ''pokojowego'' charakteru.

pozwolę sobie przesłać właścicielce Twoją opinię :)

więcej drewna będzie w łazience, która jest w przygotowaniu :) niebawem pokażę