karolina21 21.04.2015 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2015 potrzebuje pomocy mam piecyk typu koza i nie wiem jak go zamontować aby nie kopcił. problem polega na tym że nie mam możliwości podłączenia go do filoru. myslałam żeby wykuć dziurę w scianie na zewnątrz i poprostu umieścic w niej rurę( dodam ,że ściana jest murowana), z której będzie wychodził dym. lecz uważam ze nie zda to rezultatu poniewaz bedzie sie kopciło. ja chciałam zrobić to tak ; piecyk połaczyc z kolankiem rura pionowo kolanko rura przechodząca przez scianę na zewnątrz kolanko i 1m rury do góry + daszek. co mam zrobić zeby się nie kopciło jesli wiatr znieni swój kierunek??? proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 21.04.2015 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2015 Zawołej piekoszowskiego kuminiarza...Doradzi, pomoże, zrobi odbiór, hierbate wypije... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
butynski 21.04.2015 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2015 i do filoru trafi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 21.04.2015 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2015 potrzebuje pomocy mam piecyk typu koza i nie wiem jak go zamontować aby nie kopcił. problem polega na tym że nie mam możliwości podłączenia go do filoru. myslałam żeby wykuć dziurę w scianie na zewnątrz i poprostu umieścic w niej rurę( dodam ,że ściana jest murowana), z której będzie wychodził dym. lecz uważam ze nie zda to rezultatu poniewaz bedzie sie kopciło. ja chciałam zrobić to tak ; piecyk połaczyc z kolankiem rura pionowo kolanko rura przechodząca przez scianę na zewnątrz kolanko i 1m rury do góry + daszek. co mam zrobić zeby się nie kopciło jesli wiatr znieni swój kierunek??? proszę o pomoc a gdzie ta koza ma dymić???W domu ,garażu,w sklepie,O jakim filarze prawisz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktototaki 21.04.2015 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2015 Pany!!! człowiek tu normalne pytanie zadaje a Wy znów wyśmiewacie... oj nie ładnie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 21.04.2015 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2015 Rura 1 mb na zewnątrz ?Czy to aby nie za słaby ciąg kominowy ? Jeśli ma nie dymić to komin powinien mieć zdecydowanie większą wysokość . Dodatkowo taki komin stalowy wiszący na ścianie powinien być koniecznie izolowany ... kondensacja . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 21.04.2015 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2015 Rura 1 mb na zewnątrz ? Czy to aby nie za słaby ciąg kominowy ? Jeśli ma nie dymić to komin powinien mieć zdecydowanie większą wysokość . Dodatkowo taki komin stalowy wiszący na ścianie powinien być koniecznie izolowany ... kondensacja . Przy okazji tego topiku..............Na egzamin idziesz z Batura lub do Batury.:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts