Magdzia 07.07.2004 12:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2004 Skoro już o doktoratach - mój mąż, jeszcze nie jako mój mąż też robił doktorat również z dziedziny fizyki. ALe poznał mnie, zrezygnował z doktoratu, bo musialby dalej pracowac na uczelni, aby kontynuowac pisanie pracy i zarabiac 800 zl./mies. na co nie bylo nas stac, bo chcielismy zaczac wspolne zycie. Niestety, takie sa realia. Do dziś sobie to pewnie wypomina i dziwi się sobie, jaki był głupi, bo pewnie druga szansa się nie powtózy, a doktorat to bylo marzenie jego żcyia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 07.07.2004 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2004 JoShi We Wrocku na Uniwerku ale który z nich "robił" w półprzewodnikach to dokładnie nie wiem. Ja tam jestem prosty humanista dla mnie fizyka jest zbyt skomplikowana wiem że o półprzewodnikach mówili coś w rozmowach a tak w ogóle to mąż na pierwszych naszych randkach mówił o zmarszczeniach czasoprzestrzeni i kwantach ... Mąż w tej branży na szczęście już nie jest a kolega jest i dorabia chyba ucząc zaocznych. No i chyba robi tłumaczenia Właśnie - możesz wysłać oferty do biur tłumaczeń proponując usługę w postaci korekty tłumaczeń naukowych. Korekta fachowca kosztuje chyba tyle samo co tłumaczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 07.07.2004 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2004 w porównaniu do tej dyskusji temat "palenia liści w ogrodzie" jest kwintesencją literatury faktu i przykładem merytorycznej dyskusji nad problemem. Sorry ale poziom abstrakcji na tym forum przerósł moje zdolności postrzegania świata odpadam bye bye Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neptunek 07.07.2004 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2004 a ja nie jestem cudotwórcąneptunek, czytasz me słowa tendencyjnie - wyszedłem do Ciebie z propozycją, która wyśmiewasz tendencyjnie?? tak napisales wiec tak to odebralem - zaproponowales cos - wiec ja to przymuje i oczekuje od ciebie KONKRETOW! i kiedy przestaniesz lac wode i zaproponujesz KONKRET jak SAM napisales to pogadamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzia 07.07.2004 12:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2004 Chłopaki, umówcie się polekcjach na boisku, dajcie sobie po razie i będzie spokój, bo zaśmiecanie forum takimi bezsensownymi przepychankami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 07.07.2004 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2004 neptunek,zaproponowałem Ci swój kontakt( a uważam, że nie byle jaki) w sprawie stałej pracy, bo jesteś bezrobotny - czy to nie jest konkret?nie wciskam Ci kitu typu zabierz się za przetwarzanie surowców wtórnych za pomoćą wtryskarki, choć może to nie zły kierunek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 07.07.2004 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2004 znam ludzi z Pol.Wrocł. co tylko dlatego tam siedzą, że zarabiają na grantach, pracach zleconych z przemysłu itp. Tak Ci mowili ? Grant nie przekracza kwoty 600 PLN na miesiac. Niestety KBN i ministerstwo nie rozpieszcza nas. Poza tym politechnika to jednak praca inzynierska... Wiec jakie te prace zlecone z przemyslu ? Czy przemysl jest zainteresowany odkrywaniem nowych wlasnosci polprzewodnikow, o ktorych nie wiadomo do czego moga ewentualnie posluzyc, czy tez woli prace inzynierskie nad dobrze opanowanymi zjawiskami ? Przechwalales sie, ze dla kazdego mozna cos znalezc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neptunek 07.07.2004 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2004 neptunek, zaproponowałem Ci swój kontakt( a uważam, że nie byle jaki) w sprawie stałej pracy, bo jesteś bezrobotny - czy to nie jest konkret? nie wciskam Ci kitu typu zabierz się za przetwarzanie surowców wtórnych za pomoćą wtryskarki, choć może to nie zły kierunek Konkret 400 km od miejsca mojego zamieszkania - widze ze masz naprawde problemy z pojmowaniem faktow i to wszystko?? Ja ci proponuje prace na Alasce - przyjmujesz ja? Magdzia szkoda mojej energi na taki ruch jak proponujesz - ale faktycznie zbyt daleko to zeszlo z Twojego tematu, juz powraca na dobra sciezke bo juz za duzo wody przeplynelo ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 07.07.2004 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2004 sorry ale nie moge sie powstrzymać temat o pracy własnej 126 postów obejrzanych 705 razy czyli jakieś 5,6 odświerzeń na 1 post temat o paleniu lisci w ogrodzie 138/1484 wskaźnik 10,7 a jekieś tam pierdy budowlane: Silikaty , ceramika czy beton komorkowy ? 75/4391 wskaźnik 58,5 JoShi zabacz sam że ten temat nie ma szans na top10 w indeksie cytowań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 07.07.2004 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2004 neptunek,sorry nie zauważyłem tego, ze jesteś juz na Mazowszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 07.07.2004 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2004 JoShi zabacz sam że ten temat nie ma szans na top10 w indeksie cytowań Jesli juz to sama A co to ten indeks ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 07.07.2004 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2004 pisałaŚ o KBN to powinnaś wiedzieć co to takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 07.07.2004 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2004 I tak by mi nie zaliczyli. to forum jest poza lista filadelfijska... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neptunek 07.07.2004 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2004 pisałaŚ o KBN to powinnaś wiedzieć co to takiego A co ma KBN do ilorazu posty/wyswietlenia?? Musialem zapytac (pomijajac ISI to od JoShi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 07.07.2004 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2004 A co ma KBN do ilorazu posty/wyswietlenia?? Biurokraci i urzedasy przeliczaja wydajnosc pracownika naukowego na podstawie ilosci publikacji i ilosci cytowan jego publikacji w prasach innych naukowcow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 07.07.2004 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2004 A propos pracy wlasnej wlasnie sie dzis zabieram za odnawianie starej, ale bardzo uroczej szafki na buty, a moj maz bedzie impregnowal prysznic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neptunek 07.07.2004 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2004 JoShi ja nie pytam o ISI tylko pytam woprza co ma jedno z drugim wspolnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 07.07.2004 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2004 JoShi ja nie pytam o ISI tylko pytam woprza co ma jedno z drugim wspolnego Napisal to ot tak, zeby cos powiedziec, a moze zeby jego zdanie bylo na koncu, a moze zeby zmienic temat ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neptunek 07.07.2004 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2004 Napisal to ot tak, zeby cos powiedziec, a moze zeby jego zdanie bylo na koncu, a moze zeby zmienic temat ? A no tak - merytorycznosc wypowiedzi - ok - to dajmy sie wypowiedziec - konkretnie i na temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 07.07.2004 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2004 No to juz napisalam: A propos pracy wlasnej, wlasnie sie dzis zabieram za odnawianie starej, ale bardzo uroczej szafki na buty, a moj maz bedzie impregnowal prysznic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts