Ivo 11.07.2004 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2004 A u nas to prawie wszystkie prace wykonaliśmy i będziemy robić dalej sami tzn. mąż z swoim tatą i bratek. Nie mają wykształcenia budowlanego, tylko wcześneij pracowali w wakacjach na innych budowach, a teraz przyszła kolej na własną A fachowcom powierzyliśmy na razie położenie dachówki ceramicznej. Miłego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preev 22.07.2004 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2004 a oto mój zakres prac: - ściany i sufity z GKB + malowanie - podłogi (deska sosnowa Barlinek na legarach) - instalacja elektryczna zgodnie z PN - instalacja CO z rurek zgrzewanych - położenie onduliny na dach z obróbką blacharską kominów - kanalizacja w całym domu i chyba najtrudniejsza rzecz: wciśnięcie 7 mb wkładu kominowego w stary komin z rozkuwaniem co +/- metr bo jakaś cegła musiała zawsze wystawać -------------------- chyba by było prościej wybudować dom od podstaw, bo już mi ręce opadają jak mam poprawiać tych fachowców co mi dom stawiali 13 lat temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preev 22.07.2004 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2004 a oto mój zakres prac: - ściany i sufity z GKB + malowanie - podłogi (deska sosnowa Barlinek na legarach) - instalacja elektryczna zgodnie z PN - instalacja CO z rurek zgrzewanych - położenie onduliny na dach z obróbką blacharską kominów - kanalizacja w całym domu i chyba najtrudniejsza rzecz: wciśnięcie 7 mb wkładu kominowego w stary komin z rozkuwaniem co +/- metr bo jakaś cegła musiała zawsze wystawać -------------------- chyba by było prościej wybudować dom od podstaw, bo już mi ręce opadają jak mam poprawiać tych fachowców co mi dom stawiali 13 lat temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enter 27.04.2005 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2005 Sami robilismy:-malowanie wewnatrz-kladzenie paneli-montaz i malowanie drzwi wewnetrznych-szycie firan i zaslon ( i tak juz mam pomysl na lekkie zmieny hihihihi)-obecnie odnowiam stare krzeszlo i szafke (ciekawe jak wyjdzie)-przygotowanie terenu pod taras - usypanie ziemi, ulozenie kamieni, zasypianie wszystkiego otoczakami-montowanie wylacznikow swiatla i gniazdek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorotazab 09.07.2005 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2005 My zamierzamy zlecic wykonanie stanu surowego otwartego ekipie a reszte sie zobaczy - plany sa wielkie - umiejetnosci rowniez - mysle ze i checi wystarczy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.dworek 14.07.2005 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2005 witam ja na razie wykonalem z zona i ojcem lawy fundamentowe, za tydzien bede walczyl z scianami fundamentowymi a pozniej reszta niestety mieszkam teraz 1000 km od budowy dlatego moge robic cos tylko na urlopie a tego mam niewiele dlatego coraz czesciej mysle ze ciezko bedzie (lub bedzie niemozliwe) przykryc domu w tym roku dachem co do fachowcow to wynajalem koparke do kopania i sciagania humusu i jak na razie nie mam zamiaru do czegokolwiek brac ludzi wole sam siebie zatrudnic a nie rozdawac kase na prawo i lewo nie po to sie trudze zeby zdobyc jakas prace i oszczedzam, zeby potem rozdawac moje zarobki mysle ze wlasnei taka jest idea systemu gospodarczego i bardzo mi ona odpowiada jednak uprzedam, ze jestem inzynierem i nie boje sie ryzyka musze stwierdzic, ze pewne czynnosci wymagaja zdecydowania i wiedzy, jak np wytyczanie dokladne budynku maly dworek na bazie 4 punktow zrobionych przez geodete wydawalo sie prostsze niz bylo w praktyce dlatego wydaje mi sie ze nie- inzynier moglby miec z tym pewne trudnosci;) a to dopiero poczatek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts