wera2007 22.04.2015 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2015 Witam. Szukam koncepcji na wykonanie ścieżki od tarasu do furtki w ogrodzie jak poniżej. Chcę w trawniku wykopać miejsce pod kwadratowe lub prostokątne kamienne/betonowe płyty i ułożyć je w dwóch rzędach na podsypce tak aby swobodnie jeździć po tym kosiarką. Czy to się sprawdzi? Co będzie najlepszym, sprawdzonym materiałem aby nie ślizgało się to po deszczu? Jak to najlepiej zrobić? Ma ktoś jakiś dobry patent na takie rozwiązanie? Foto mile widziane Z góry dziękuje za wszelkie informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 23.04.2015 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2015 Witam , są w składach budowlanych takie płyty chodnikowe z jednej strony chropowate w różnych kolorach . Najlepiej zrobić dwa rzędy na przemian , lepiej i praktycznie się chodzi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaz1719505673 24.04.2015 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2015 Te płytki ze zdjęcia za kilka lat zarosną trawą, 12 lat temu układałem tak samo u siebie w ogródku, teraz nie ma po nich śladu, tzn. fizycznie są ale pod trawą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xPUSSYDESTROYERx 27.04.2015 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2015 Moja propozycja, to duże płyty położone luzem, które można raz w roku zdjąć, skosić i położyć z powrotem:http://cdn30.ogrod.smcloud.net/t/photos/t/8566/plyty_betonowe_743781.jpgNa obrazku z korą, ja będę kładł na trawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sokratis 28.04.2015 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2015 Te płytki ze zdjęcia za kilka lat zarosną trawą, 12 lat temu układałem tak samo u siebie w ogródku, teraz nie ma po nich śladu, tzn. fizycznie są ale pod trawą. Może taką ścieżkę trzeba od razu kupować wraz z podkaszarką Widziałem takie rozwiązania jakie autor zilustrował zdjęciem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wera2007 01.05.2015 21:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2015 Może taką ścieżkę trzeba od razu kupować wraz z podkaszarką Widziałem takie rozwiązania jakie autor zilustrował zdjęciem[ATTACH=CONFIG]314869[/ATTACH] To może cos takiego. Wygląda bardziej solidnie i ładniej , jak to wykonac saamemu ....? : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Super 01.05.2015 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2015 to juz robota dla kogos kto ma pojecie . Kamienie wkladane w swiezy beton i fugowane . Osobiscie nie polecam do kosiarki bo sie zle bedzie po tym jezdzic i chodzic terz jest nie najlepiej ( szwagier tak ma , wykonal mu Tesc murarz , ja po tym chodzilem i naprawde nie ciekawie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ezotrap15 03.05.2015 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2015 Wszystko zależy od stylu ogrodu. U mnie podjazd i wszystkie ścieżki wykonane są z bruku kamiennego układanego bez użycia cementu, i jak na razie to rozwiązanie sobie chwalę.Niestety wykonanie tego typu nawierzchni jest bardzo pracochłonne. Wybieranie kamieni w dwóch żwirowniach zajęło cztery dni (wszystkie z jednej strony płaskie), a samo układanie -polegające na nieustannym przebieraniu i dobieraniu kształtu kamieni - miesiąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wera2007 05.05.2015 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 Wszystko zależy od stylu ogrodu. U mnie podjazd i wszystkie ścieżki wykonane są z bruku kamiennego układanego bez użycia cementu, i jak na razie to rozwiązanie sobie chwalę.Niestety wykonanie tego typu nawierzchni jest bardzo pracochłonne. Wybieranie kamieni w dwóch żwirowniach zajęło cztery dni (wszystkie z jednej strony płaskie), a samo układanie -polegające na nieustannym przebieraniu i dobieraniu kształtu kamieni - miesiąc. Co stanowi podsypkę w takim rozwiązaniu ? Zamieścisz foto takiej ścieżki ? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitnąca Strona 05.05.2015 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 Witam. Szukam koncepcji na wykonanie ścieżki od tarasu do furtki w ogrodzie jak poniżej. Chcę w trawniku wykopać miejsce pod kwadratowe lub prostokątne kamienne/betonowe płyty i ułożyć je w dwóch rzędach na podsypce tak aby swobodnie jeździć po tym kosiarką. Czy to się sprawdzi? Co będzie najlepszym, sprawdzonym materiałem aby nie ślizgało się to po deszczu? Jak to najlepiej zrobić? Ma ktoś jakiś dobry patent na takie rozwiązanie? Foto mile widziane Z góry dziękuje za wszelkie informacje. Polecam drewno betonowe marki np. Drewbet lub płytki w kształcie kamienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawido.kon 17.06.2015 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 A jak cenowo wychodzi cenowo takie drewno betonowe ? A może jakieś zdjęcia, opinie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justynkamm 07.07.2015 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 z czego najlepiej układać ścieżki w ogrodzie ? Chodzi mi o coś niedrogiego i wytrzymałego, coś polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janek1979 10.07.2015 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2015 hm, to zależy w głównej mierze od tego, co Ci się podoba. W większości materiałów można wybrać niższą półkę cenowo, która niekoniecznie musi oznaczać gorszą jakość. Także gdybyś mogła sprecyzować chociaż trochę z jakiego materiału chciałabyś mieć ścieżkę.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Erko43 12.07.2015 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2015 Oczywiście to zalezy jaki motyw najbardziej Ci sie podoba, a my możemy spróbowac znaleźć fajny i tani tego odpowiednik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejt_R 18.07.2015 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2015 Tu jest dobry poradnik projektantki ogrodów. Cały blog zresztą ciekawy.http://www.fajneogrody.pl/2015/04/sciezka-z-kamienia-w-ogrodzie-praktyczny-poradnik.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janek1979 20.07.2015 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2015 A może rozwiązanie z takim kamieniem ogrodowym?? Znalazłem takie coś na stronie Pozbruku. Jeżeli ktoś się uprze to można nawet położyć fugę pomiędzy kamieniami. Też powinno to całkiem w porządku wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejt_R 21.07.2015 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2015 Genialnie wygląda ścieżka, gdy te przerwy między kamieniami są miejscami obsadzone roślinkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janek1979 23.07.2015 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2015 Muszę przyznać, że wygląda to naprawdę ładnie. Ciekawe jak by to wyglądało po połączeniu naszych pomysłów i położeniu kamienia ogrodowego, ale rzadziej(z większymi odstępami) i posadzeniem między nimi roślinek, tak jak na Twoim zdjęciu.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mateo33 24.07.2015 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2015 A może rozwiązanie z takim kamieniem ogrodowym?? Znalazłem takie coś na stronie Pozbruku. Jeżeli ktoś się uprze to można nawet położyć fugę pomiędzy kamieniami. Też powinno to całkiem w porządku wyglądać. [ATTACH=CONFIG]324901[/ATTACH] Właśnie taka ścieżka z rosnącymi pomiędzy kwiatkami drobnymi lub wysypanymi kamyczkami wyglądałoby super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janek1979 28.07.2015 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2015 kamyczkami takimi polnymi, czy zwykłym żwirem. Ciekawe jak to musiałoby być zrobione, aby nic się nie przesuwało znacząco. Z tego co się orientuje nie ma takich zdjęć na stronie pozbruku, więc jakby ktoś miał podobne rozwiązanie z rzeczonymi kamyczkami i był na tyle miły, aby się podzielić, to byłoby świetnie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts