azspider 22.04.2015 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2015 Witam serdecznie wszystkich, będę robił ogrodzenie z siatki ok 110mb. Wyliczyłem, iż potrzebuje około 55 słupków (z zastrzałami). Dość dużo oglądałem gdzie i jakie kupić i zdecydowałem się na ocynkowane ogniwo plus malowanie proszkowe (wolałbym jak najtaniej, ale z drugiej strony wychodzę z założenia że lepiej dać kilkaset zł więcej i mieć spokój na lata). Znalazłem takie słupki po 23zł (2m wysokie, fi 50mm, ścianka 2mm). W tej samej firmie są po 17zł tylko ocynkowane. Prosty rachunek 6zł x 55 = 330zł. Czy warto bawić się w malowanie farbą do ocynku by zaoszczędzić parę groszy? Moim zdaniem chyba nie ale wolałbym się upewnić doświadczonych użytkowników. P.S Czy ta cena wg was jest dobra? Przeszukałem już wiele sklepów i nigdzie nie udało mi się znaleźć taniej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NAMOW 23.04.2015 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2015 Moim zdaniem za tę kasę szkoda tracić czas na malowanie takiej ilości słupków ogrodzeniowych.Poza tym pozostają względy estetyczne - ręcznie nigdy nie pomalujesz tak jak producent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owczarek 27.04.2015 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2015 Moim zdaniem za tę kasę szkoda tracić czas na malowanie takiej ilości słupków ogrodzeniowych.Poza tym pozostają względy estetyczne - ręcznie nigdy nie pomalujesz tak jak producent. Dokładnie zgadzam się z przedmówcą. Oszczędność będzie jedynie powierzchowna, ponieważ w kolejnych latach będziesz musiał zająć się korozją słupków. Poza tym jak sam napisałeś lepiej wydać więcej i mieć spokój na lata, taką gwarancję da Ci tylko jakościowo dobry produkt. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts